Gürsel Tekin "30 Kurultay Yaptık, Hep birbirimizle uğraştık!"

''Dün geçen yasada (Milletvekillerinin...

Gürsel Tekin

''Dün geçen yasada (Milletvekillerinin emekliliğine ilişkin düzenleme) CHP’nin en ufak bir katkısı yok. Burada yanlış yapan arkadaşlarımız gerekli cezayı göreceklerdir''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bugüne kadar 30 kurultay yaptıklarını anımsatarak, "Keşke bu 30 kurultayda, Türkiye’nin geleceğini konuşmuş olabilseydik. Ne yazık ki bunlarla meşgul olamadık, ama hep birbirimizle meşgul olduk. Yazık hepimize" dedi.

Tekin, Çankaya İlçe örgütü tarafından düzenlenen aşure etkinliğine katıldı.

Aşure’nin önemine değinen Tekin, "Aşure sadece yüzyıllar önceki acıyı hatırlatmak değildir. Aynı zamanda yaşadığımız dönemde barışın, sevginin sembolüdür" dedi.

Türkiye’nin her zamankinden daha fazla barışa ve sevgiye ihtiyacı olduğunu savunan Tekin, şöyle devam etti:

"Bu ihtiyacı hayata geçirebilecek en büyük güçte CHP’dir. Hiç bir siyasi partinin sorumlu olmadığı kadar sorumlu olması gereken bir partidir CHP. Çünkü CHP cumhuriyeti kuran bir partidir. CHP, Türkiye’nin iç barışının temelini atan en büyük siyasi partilerinden bir tanesidir. CHP rastgele 15 tane arkadaş grubunun ’hadi gidelim bir siyasi parti kuralım’ diye kurulmuş bir siyasi parti
değil. Çok büyük sorumlulukları var ama önce bu sorumlulukları bizlerin tanıması gerektiğine inanıyorum. Eğer CHP’de bir iç barışı, bir kardeşliği yaratamazsak Türkiye’de bunu yaratmak çok zor olur. Onun için diyorum ki 1983’ten beri bu şeref duyduğum okulun bir öğrencisi olarak diyorum, 30 tane kurultay yaşadık. O kurultaylarda, hiç birimizin hafızasında Türkiye’nin geleceği ile ilgili kalan anılar yok. Burada bir çok arkadaşımızla o kurultaylarda zaman zaman karşı karşıya, zaman zaman da bir araya geldik. Ne için bir araya geldik, ne için karşı karşıya geldik, hiç birimiz kavrayamadık. Eğer bugün, bu ceberut iktidarla mücadele ediyorsak, geriye dönüp hepimizin bir özeleştiri yapması gerektiğine inanıyorum."



Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2011, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17