Deniz Baykal, Dersim ve özür tartışmalarını değerlendirdi

 

Eski CHP Genel Başkanı...

Deniz Baykal, Dersim ve özür tartışmalarını değerlendirdi

 


Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, siyasetin renginin esecek rüzgara göre değiştiğini söyledi.

Deniz Baykal, Bursa'da basın mensupları ile sohbet toplantısında bir araya geldi. Baykal, "Siyasetin içinde bazen bir rüzgar eser her şey bir şekilde algılanır. Arkasından başka rüzgar eser başka şekilde algılanır. Bunlarla ben heyecanlanmam, bunları görürüm." dedi.

Deniz Baykal, Dersim ve özür tartışmalarını değerlendirirken, şunları söyledi: "İnsanlık tarihi acılarla doludur. Fransız ihtilalinden başlamak üzere, Rusya'da Lenin öncesi ve sonrası, Almanya'da yaşanan olaylar, daha sonra yaşanan iç savaşlar, insanların, yönetimlerin insanlara ve hatta kendi vatandaşlarına karşı zaman zaman acı olayları yaşatma durumunda kaldıkları örnekleri ile insanlık tarihinin dolu olduğunu görmekteyiz." Bunları yaşanan acıları meşrulaştırmak ve doğal karşılanması için söylemediğine vurgu yapan Baykal, "Bunları üzüntü verici bir tespit olarak söylemekteyim. Sadece tarihi değil, günümüzde de bu acıların sonunun hala gelmediğine tanık oluyoruz. Son dönemlerde Yugoslavya'nın parçalanması ile birlikte Bosna'da yaşanan olaylara bakınız. Yugoslavya'nın nasıl birbirine girdiğine bakınız.

Zulmün, haksızlığın temposu hala devam etmektedir. Çevremize baktığımız ve kendimize baktığımızda da bunu görmekteyiz. Günümüzde de yer yer baskı temposu geçmişe göre daha çok gerçekleşmekte." şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2011, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17