CHP'nin Muhalif Kanadında BDP sesleri mi?

CHP'nin Muhalif Kanadında BDP sesleri mi?

CHP'de Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Atatürk, Dersim ve partisiyle ilgili açıklamaları tepkilere yol açarken, ‘BDP ağzıyla konuşmakla' eleştirilen Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun, kendisine yakın isimlerle birlikte BDP'ye geçme tehdidinde bulunduğu öğrenildi.

CHP'de Kürt sorunu ve terörle mücadele konusundaki tartışmalara, Dersim'de 50 bin kişinin ‘uydurulan isyan kılıfıyla öldürüldüğü' iddiası eklendi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile partiye aldığı bazı isimlerin, CHP'nin eksenini kaydırdığı eleştirileri sıcaklığını korurken, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, “Dersim katliamının sorumlusu CHP ve devlettir. Atatürk de bunlardan haberdardı” yönündeki açıklaması bardağı taşıran son damla oldu. Eski CHP'liler ile Kılıçdaroğlu'nun ekibi arasındaki ipler kopma noktasına geldi. Ana muhalefet partisinde karşılıklı restleşmeler yaşanıyor. 

TANRIKULU'DAN ‘BDP'YE GİDERİZ' ÇIKIŞI

Önceki günkü grup toplantısında Nur Serter, İsa Gök, Haluk Koç, Ali Rıza Öztürk, Dilek Akagün Yılmaz gibi isimlerin sert eleştirilerine maruz kalan Hüseyin Aygün, sözlerinin arkasında olduğunu belirterek “Her satırı doğrudur” karşılığını verirken, ilginç bir çıkışın da birkaç gün önce Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'dan geldiği öğrenildi. Kürt sorunu ve terörle ilgili açıklamaları nedeniyle “BDP ağzıyla konuşuyor” tepkisiyle karşılaşan Tanrıkulu'nun, “Üzerimize gelmeye devam ederseniz, bize siyaset yapacak yer mi yok” diyerek BDP'yi işaret ettiği öne sürüldü.

BİRLİKTE HAREKET EDİYORLAR

Tanrıkulu'nun, kendisine yakın isimlerle BDP'ye geçme tehdidinde bulunmasının partideki gerilimi daha da arttırdığı belirtiliyor. Tanrıkulu'yla birlikte hareket eden Aygün'ün Dersim açıklamasına tepki gösteren ulusalcı isimler ise, “CHP'li olmayan, partinin ilkelerini benimsemeyene kapı açık” demişti. BDP'ye yakın çizgide siyaset yaptığı yönündeki eleştirilere ulusal bir gazete aracılığıyla cevap veren Sezgin Tanrıkulu, “Ya BDP doğru bir şey söylüyorsa” ifadesini kullanmıştı.

AYGÜN'E ÖFKE DİNMİYOR

Diğer taraftan Dersim gerilimi dün de düşmedi. Hüseyin Aygün'ün Atatürk, Dersim ve CHP ile ilgili sözlerine tepki gösteren Mersin Milletvekili İsa Gök, Kılıçdaroğlu'nu göreve çağırarak, “Genel Başkan'ın bu olaya el koyma zorunluluğu vardır. Parti ideolojik savrulma yaşamaktadır. Cumhuriyeti kurmuş partimize ideolojik savrulma yaşatmak bu partide hiç ama hiç kimsenin yetkisinde olamaz. Bu kim olursa olsun. Genel Başkanı göreve çağırıyorum. Büyük Öndere ve CHP tarihine sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi.

“PARTİ SAHİPSİZ DEĞİL”

Yaptığı açıklamada, “Sorun partili olmayanların partide söz söyleme makamına getirilmiş olmasından kaynaklanmaktadır” diyen Gök, “Genel Merkez bu olumsuzluklara karşı bir düzeltme yapmak zorundadır. Parti sahipsiz değildir. Bu partinin sahibi gerçek CHP'liler ve oy veren 12 milyon seçmendir” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK GİDEREK DÜŞÜYOR

Öte yandan son kamuoyu araştırmaları, kaset komplosuyla devrilen Baykal'ın yerine getirilen Kılıçdaroğlu'nun oluşturduğu havadan eser kalmadığını gözler önüne serdi. İntegral Araştırma Şirketi'nin CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de yaptığı ankete göre, katılımcıların çoğu CHP liderinin başarısız olduğu görüşünde. İzmirlilerin yüzde 52,9'u Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin ‘ana muhalefet görevini' başarısız olarak değerlendirirken, yüzde 45,4'ü başarılı veya kısmen başarılı buldu.

Yeni Akit

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2011, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17