CHP'nin Kırmızı Çizgileri!

CHP'nin Kırmızı Çizgileri!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, ''Anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek ilk üç maddesi, bizim kırmızı çizgilerimiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Karaman ziyareti kapsamında Ermenek ilçesine geldi. Ermenek'te esnafı gezen Kılıçdaroğlu, CHP İlçe Başkanlığının yan tarafında bulunan MHP İlçe Başkanlığını da ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Daha sonra CHP İlçe Başkanlığına geçen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, daha özgür ve çağdaş bir Türkiye için beklentileri olduğunu dile getirdi. Bunun için mücadele edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmalarına değindi.

Seçim meydanlarında Türkiye'ye demokrasi ve özgürlüğü getirme vaadinde bulunduklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Masaya otururken bizim kırmızı çizgilerimiz var. Anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek ilk üç maddesi bizim kırmızı çizgilerimiz. Çünkü o çizgiler, kurucu iradenin yani Kuvayımilliye'nin iradesidir. Onlara saygı duyacağız. O irade aradan bu kadar zaman geçti yine bizim irademiz. O iradeyi sağlayacağız ve gereğini yerine getireceğiz. Sanıyorum bütün siyasi partiler bu duyarlılığı gösterirler. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin daha özgürlükçü, daha bağımsız, insanların daha özgürce konuştukları, telefonlarının dinlenmediği, bakanların köstebeklik yapmadığı bir Türkiye istiyoruz. Bunu sağlayabilirsek büyük ölçüde amacımıza ulaşmış olacağız.'' ''diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2011, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17