CHP'de Muhalefetin Hedefi, "Ertelenen kurultayı erkene almak!"

CHP'li Hüseyin Aygün'ün sözleriyle başlayan kriz, parti...

CHP'de Muhalefetin Hedefi,
banner46

CHP'li Hüseyin Aygün'ün sözleriyle başlayan kriz, parti içi muhalefeti yeniden harekete geçirdi.

'Yeni CHP' yerine 'Yeniden CHP' sloganıyla çalışmalarını yürüten muhalefetin hedefi, ertelenen kurultayı erkene almak. Muhalifler, bu çerçevede daha önce sonuç alamadıkları imza toplama çalışmalarını yeniden başlattı.

CHP, genel seçimlerin ardından parti içi tartışmalarla boğuşuyor. Kürt sorunu ve KCK operasyonlarında yaşanan çatlağın ardından son olarak 'Dersim krizi' baş gösterdi.CHPTunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Zaman'a yaptığı, "Dersim katliamının sorumlusu devlet ve CHP'dir.Atatürkde bu olaylardan haberdardır" açıklamalarından rahatsızlık duyan CHP'li vekiller bir bildiri yayınladı. Bildiride genel merkez de sessiz kalmakla eleştirildi. Parti yönetimini hedef alan bildiriye sert çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu vekiller hakkında gereğinin yapılacağını kaydetti.

Dersim tartışması, eski Genel BaşkanDeniz Baykalve eski Genel Sekreter Önder Sav'ın öncülüğünü yaptığı parti içi muhalefeti yeniden harekete geçirdi. Mayıs 2012'de yapılması gereken büyük kurultayın 6 ay ertelenmesine karşı çıkan muhalifler, kongrenin erkene alınması için başlattıkları ancak sonuç alamadıkları imza kampanyasını yeniden hayata geçirdi. Muhalifler, Dersim krizinin 'bardağı taşıran son damla' olduğu görüşünde. Bu yüzden delegelerin imza vermeye daha fazla istekli olacağı ümit ediliyor. 'Yeni CHP' yerine 'Yeniden CHP' sloganıyla çalışmalarını yürüten muhalifler, büyük kurultayda Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkaracakları kadro üzerinde de çalışıyor. Kadronun büyük bölümünün, beklenenin aksine eski isimlerden oluşmayacağı, Kılıçdaroğlu'nun karşısına yeni isimlerin ve güçlü bir adayın çıkarılacağı belirtiliyor. Bazı muhaliflerin parti içinde yaşanan son gelişmeler üzerine, "Kemal Bey bu gidişle Ramazan Bayramı'nı görmeden gider" dediği ifade ediliyor.

CHP'deki politika ve söylem değişimini 'ideolojik değişim' olarak niteleyip tabanı etkilemeye çalışacak muhalefler, çalışmalarını bir süredir çeşitli toplantılarla sürdürüyor. Muhalif kanat, Baykal döneminde belirlenen delege yapısının değişmemesi için de çalışacak. Bu çerçevede her ilçe ve il kongresinde aday çıkarılacak ve MYK kararıyla değiştirilen yerel teşkilatlar yeniden ele geçirilmeye çalışılacak. Muhalifler, kurultay stratejisine ilişkin yaptıkları son toplantıda şu kararları aldı: "Kılıçdaroğlu, CHP'de 'tek adam olmaya çalışıyor'. Bu nedenle, il ve ilçelerde yapılacak kurultaylarda delege yapısının Kılıçdaroğlu'nun kontrolüne girmesini engellemeliyiz. Partinin güncel konulardaki politikalarda tabanın hassasiyetlerini yansıtmalıyız. Bütün parti içi muhalefeti tek çatı altında toplamalıyız."

ZAMAN

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2011, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17