CHP mitingle “Darbeye hayır” dedi.

CHP’nin düzenlediği “Cumhuriyet ve Demokrasi” mitinginde yüz binler hep bir ağızdan “Darbeye hayır” dedi.

CHP mitingle “Darbeye hayır” dedi.
AKP ile birlikte çok sayıda parti, sendika ve demokratik kitle örgütünün de katıldığı mitingde “Darbeye karşı halk iktidarı”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Her türlü darbeye karşı Taksim’deyiz” sloganları atıldı.

Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, 10 maddelik Taksim Manifestosu’nu okudu ve alanda bulunanlardan onay aldı. Kılıçdaroğlu, “Kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun, her vatandaşımız özgürlükçü demokrasiyi getirmekle yükümlüdür ve namus borcumuzdur” dedi.

“Gün birleşme günüdür” diyerek seslenen Kılıçdaroğlu “Gün dikta devletine yönetimlerine karşı direnme günüdür. Gün halkın sesini dinleme günüdür. Bugün Taksim’deyiz. Bizim için, hepimizin tarih yazdığı bir gündür” dedi. Konuşmasında, “Taksim Manifestosu”nu okuyan Kılıçdaroğlu, 10 maddeyi okudu. Kılıçdaroğlu, “Artık çocuklarınıza, torunlarınıza diyeceksiniz ki 24 Temmuz 2016’da Taksim Meydanı’nda demokrasiye ve Cumhuriyete bağlılığımızı, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına bağlılığımızı el kaldırarak onayladık diyeceksiniz” dedi. “Hep birlikte demokrasiye, Cumhuriyete sahip çıktık” diyen Kılıçdaroğlu, Taksim manifestosunun Türkiye Cumhuriyetinin demokrasi tarihinde yerini alacağını söyledi.

Medyanın önemi

Medyanın özgürlüğünün önemine de dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Medya özgürlüğünü sağlamak hepimizin ortak görevidir. Bakın 15 Temmuz darbe girişiminin yenilgiye uğramasının ana unsurlarından birisi medya özgürlüğüdür. Medyanın açık ve net darbeye karşı olmasıdır. Dün medya özgürlüğüne karşı çıkanlar, bugün yaptıkları hataların inşallah farkına varırlar” ifadelerini kullandı.

Ne darbe, ne dikta, yaşasın özgürlükçü demokrasi.
   

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Demokrasi, adalet demektir. Demokrasi aynı zamanda güçler ayrılığı demektir. Yasama, yürütme ve yargı. Gelin dördüncü güç olarak medyayı da anayasamıza açıkça yazalım. Türkiye’nin hiçbir meydanı kapatılmamalı. Meydanlar halkın enerjisini boşaltacağı yerler olmalı. Balyoz, Ergenekon, Casusluk davası... Pek çok subay asker gereksiz yere hapse tıkıldı. Siyasal iktidarlar demokrasiden yana tavır alacaklarsa, iadeyi itibar yapmak zorundadırlar. Umarım 15 Temmuz darbesi uzlaşma kültürünü harekete geçirir. Ne darbe, ne dikta, yaşasın özgürlükçü demokrasi.” dedi.    

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 01:54

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17