CHP kurultay yapacağı zaman!

CHP kurultay yapacağı zaman!


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Belli bir tarih yok, pazartesi günü MYK toplanacak" dedi

Resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen önceki akşam geç saatlerde başkent kulislerinde, CHP'nin kurultay tarihini 3 Mart olarak belirlediği ve Kurultay'ın Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacağı bilgisi yayıldı.

Kurultay'da muhaliflerin tüzük değişiklikleri taleplerinin yanı sıra, CHP Genel Merkezi'nin hazırladığı tüzük taslağının da görüşüleceği belirtildi. Toplam 362 delegenin imzasını alan muhalifler, Genel Merkez'e toplu başvuruda bulunmuş ve başvuruyu muhalifler adına eski Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı başkanlığındaki bir grup yapmıştı.

Başvurunun ardından da olağanüstü Tüzük Kurultayı takvimi işlemeye başlamıştı. CHP tüzüğüne göre yeterli sayıda imzanın toplanmasının ardından 45 gün içinde kurultayın toplanması gerekiyor.

Muhalifler kurultay için 19 Ocak'ta başvuruda bulunurken, CHP'nin kurultay tarihini tüzükteki 45 gün ibaresinin son günü yapacak olması dikkat çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Pazartesi günü MYK toplanacak. Bu konuda herhangi bir tarihle ilgili alınmış bir karar yok. Kurultay süresi içinde şölen havasında yapılacaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine kurmayları, tüzük taslağı çalışmalarını da hızlandırdı. Tüzük kurultayına kadar genel merkezin tüzük taslağına son hali verilecek. Muhaliflerin tüzük taslağına karşı, genel merkez kendi taslağıyla kurultaya katılacak. Tüzük değişikliğini yeterli bulmayan ve Parti Meclisi'nin değişmesini talep edebilecek delegelerin imza toplama girişimi karşısında ise takvim ve zaman kazanma formülü devreye girecek.

Kurultay salonunda "Seçimli Kurultay" için imza toplamaya başlama ihtimali olan delegeler, bunu başarmış olsalar bile takvim sıkışıklığıyla karşı karşıya kalacak. Muhalifler Genel başkanı değiştirmek için kurultay için imza toplamış olsalar bile Nisan ayı içinde tüm illerin kurultay delegeleri ve il başkanları değişmiş olacak. Kılıçdaroğlu, kurultaya gitse bile, kendisini, ekibinin seçtirdiği delegelere emanet etmiş olacak. Habervaktim

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2012, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17