CHP İstanbul İl Yönetimi Düştü!

 

CHP İstanbul  İl Yönetimi Düştü!
 
Dersim kriziyle boğuşan CHP, İstanbul'dan gelen haberle sarsıldı. İl Başkanlığı, Gürsel Tekin'in itirazlarına rağmen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talebi doğrultusunda Kadıköy ve Kağıthane ilçe başkanlarını görevden aldı. Bu gelişme üzerine İstanbul il yönetiminden iki üye görevlerinden istifa etti. İstifalar, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı görevinden etti.

Dersim tartışmalarıyla çalkalanan CHP'de şimdi de İstanbul şoku yaşanıyor. CHP'de bir süredir yaşanan İstanbul tartışması, il yönetiminin düşmesiyle sonuçlandı. İl Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in itirazlarına rağmen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talebi doğrultusunda Kadıköy ile Kağıthane ilçe başkanlarını dün görevden aldı. Karar, istikrarın bir türlü yakalanamadığı il teşkilatını karıştırdı. İki başkanının görevden alınmasını protesto eden üyelerden Nadir Ataman ile Erol Şahin, il yönetim kurulundan istifa etti. İstifalar, eylül ayında göreve atanan İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı da koltuğundan etti. Tüzüğe göre il yönetiminden bir kişinin istifa etmesi durumunda yerine yedek üye atanıyor. Ancak İstanbul yönetiminin atamayla gelmesi ve yedek üyesinin bulunmaması, yönetimin düşmesine sebep oldu.

CHP Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, ilçe başkanlarının görevden alındığını ve il yönetiminin iki istifasıyla düştüğünü doğruladı. Matkap, "Atama olduğu için tüzüğümüze göre durum böyle. Ancak Salıcı'ya güvenimiz tam. Yine atama yaparız." dedi. CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun megakentteki 15 ilçe yönetimini değiştireceği konuşuluyordu. Revizyona karşı çıkan Tekin'e yakın isimlerden eski PM üyesi Enver Aysever, önceki akşam CNN Türk'te "Tekin çok kararlı. Eğer gelecek haftaki MYK'da Kadıköy, Bakırköy ve Kağıthane ilçelerinin alınması kararı gelirse istifa edecek." iddiasında bulundu. Ancak Tekin, Zaman'a yaptığı açıklamada, istifasının söz konusu olmadığını söyledi. ZAMAN

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2011, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17