Başbakan Erdoğan, Sarıgül Belgelerini açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen İstanbul belediye başkan adayları tanıtım töreninde kürsü'den Kılıçdaroğlu'na ve Sarıgül'e cevap verip, raporları açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Sarıgül Belgelerini açıkladı

Ak Partililerin coşku dolu katılımıyla gerçekleşen törende Başbakan Erdoğan,;


Şu anda "malum örgütün" ve onun yol arkadaşlarının, yolsuzluk iddiaları üzerinden kendilerine saldırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:


"Şimdi ben, önceki gün, Ankara'da ilçe adaylarımızı açıklarken CHP'nin Genel Müdürü'ne bir çağrıda bulundum; 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayınızın dosyasını açıklayın, yoksa ben açıklayacağım' dedim. 2 gündür hiç cevap yok... Bakın ben, CHP Genel Müdürü gibi, sahte belgelerle, kağıt parçalarıyla, sahte elektronik postalarla konuşmuyorum. Elimde, benim değil Cumhuriyet Halk Partisinin hazırlamış olduğu, 2004 yılı Kasım ayında yayınlanan, Şişli Belediyesi'ne ait Araştırma Komisyonu'nun raporu var. Bu Cumhuriyet Halk Partisinin kendi kurduğu araştırma komisyonu. Altında da yine kendi elemanlarının imzaları var. Mehmet Ali Özpolat MYK üyesi İstanbul Milletvekili, İsmet Atalay parti meclisi üyesi İstanbul Milletvekili, Sırrı Özbek İstanbul Milletvekili. Komisyonu bunlardan oluşturmuşlar ve çalışmayı da bunlar yapmış. Bu çalışma neticesinde 57 sayfalık raporda, şu anda CHP adayı olan kişiyle ilgili iddialar, tüm belgeleriyle ortaya konuyor. Şimdi birinciyi açıkladım. Bu komisyon raporunun kabı. İkincisi yapı ruhsatı üzerinde çok sayıda yolsuzluk ve çok sayıda usulsüz oynama yapılmış. Bu oynama nedeniyle yüzlerce milyon lira usulsüzlük yapılmış. Bu elektronik posta değil ha... Orijinal, orijinal. Ben belediyecilikten geliyorum, bunların hangi fırıldağı nasıl çevirdiğini çok iyi biliyorum. Güzel de bir oyun oynamışlar, aldıkları parayı da borç olarak aldığını söylüyorlar, dışarıdaki bir mühendislik bürosu üzerinden."




Erdoğan, raporda isim verildiğini ve borç olarak 300 bin dolarak nakden aldığının belirtildiğini ifade ederek, borç para alanın da raporda isminin olduğunu ve bu kişinin (Sarıgül'ün) "beyefendi"nin yanındaki çalışan elemanlardan biri olduğunu söyledi.


Raporun finalinde de "Şişli Belediyesinde belediye başkanı olmak üzere şu anda ismi açıklanan kişi kaçak inşaat yapımına sürekli göz yummuş, hatta yardımcı olmuş, gerekli kolaylıkları sağlamış" denildiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:


"Bunların hepsi bu 57 sayfalık dosyanın içinde var. 'İnşaat mafyasıyla işbirliği yapmışlar. Rüşvet karşılığında inşat sahiplerine olağanüstü rant temin etmişler. Belediye başkanı baş sorumludur'. Bunu komisyon diyor, ben demiyorum. 'Yıllar önce İstanbul Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü'nde yapılan yolsuzluk, yıllardır partimize yönelik eleştiri olmuştur'. Ben demiyorum, bu üç kişi diyor. 'Genel Başkanımız SHP, CHP birleşmesinden sonra genel başkan olunca ilk demeçlerinden biri de İSKİ'deki yolsuzluktan dolayı Türk halkından özür dilemek olmuştur'. Ben demiyorum komisyon üyeleri diyor. 'Kaldı ki, İSKİ Genel Müdürü sonuçta siyasi kimliği olmayan bir bürokrattı. Bu olayların, yani Şişli Belediyesi'ndeki yolsuzluk olaylarının siyasi sonuçlarının faturası ağır olacaktır' diyor bu üç kişi. Bu nedenle, Cumhuriyet halk Partisi üyesi olan Şişli Belediye Başkanı' ismini anmayacağım tanıyorsunuz zaten' ve belediye meclis üyesi B.Ö'nün Cumhuriyet Halk Partisi ile ilişkilerinin kesilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür ve raporumuz ekleriyle birlikte Merkez Yönetim Kurulumuza arz edilmiştir' diyor.


İşte bu Araştırma Komisyonu Raporu'nun ardından da Şişli Belediye Başkanı CHP'den ihraç ediliyor. Biliyorsunuz, CHP Genel Müdürü de Şişli Belediye Başkanı'nın yolsuzluk dosyası önünde objektiflere poz veriyordu. O pozu görenleriniz oldu mu? Belki görmeyenler olabilir. Ben o pozu bir daha göstereyim. Bakın burada 'Mustafa Sarıgül Yolsuzluk Dosyası' diyor. Ben demiyorum Kılıçdaroğlu'nun kendisi diyor. O gün yolsuzluk yapan bu kişiyi şimdi ne oldu da temize çıkarıyorsun ? Ne oldu da adayın yapıyorsun ? Hani sen temizdin. Öyleyse neden ihraç ettiniz ? İhraç ettiğiniz bu kişiyi neden şimdi aday gösteriyorsun ?" dedi.


Sarıgül'ün ve Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a verecekleri cevap merakla beklenmekte.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 00:03

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
kartal can
kartal can - 10 yıl Önce

istediğniz belediyeye müfettiş gönderme yetkiniz var neden göndermediniz ? elinizde gösterdiğiniz resimde abdullah gül dosyasıda var kırmızı daire çizerek kapatmışsınız sarıgül dosyasına inanıyorsunuzda a.gül dosyasına mı inanmıyorsunuz

SIRADAKİ HABER

banner17