Bahçeli, 'CHP adeta AKP'nin siyasi serumu

MHP lideri Bahçeli 'dindar nesil' tartışmalarını...

Bahçeli, 'CHP adeta AKP'nin siyasi serumu
banner46

MHP lideri Bahçeli 'dindar nesil' tartışmalarını 'Tükenen iktidarın, tekrar muhafazakar temelli yeni bir hayat alanı açma çabası' olarak değerlendirdi. Bahçeli, 'CHP adeta AKP'nin siyasi serumu. İktidar sıkıştığı alanlarda suni teneffüs yapıyor' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den, son dönemdeki 'dindar nesil' ve '19 Mayıs törenleri' ne ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Cumhuriyetin kuruluş döneminde kalıcı olması için ortaya konmuş olan ne kadar müessese ve eylem varsa teker teker ortadan kaldırıldığını söyleyen Bahçeli, 19 Mayıs'tan hareketle Amasya, Sivas, Erzurum, oradan Ankara'ya doğru bir tekrar bir Cumhuriyet yolu açılması lazım' diye konuştu.
Bahçeli'nin, bir grup gazeteciye özetle şu değerlendirmeleri yaptı: 

- DİNDARLIK TARTIŞMASI: Bu tür konuları sürekli gündeme getirmek; tükenmekte olan, artık geriye dönüşü başlamış olan bir siyasi iktidara tekrar muhafazakar temelli bir yaklaşım doğrultusunda yeni bir hayat alanı açmanın tartışmasıdır. Bunlar şuurlu oluyor ve CHP de Sayın Başbakan'ın her konuşmasının önünü, arkasını kontrol etmeden cevaplandırmaya kalkıyor. Yani muhalefet demek başbakanın her konuşmasına bir cevap verme mecburiyeti demek değildir. 

- CHP ADETA SİYASİ SERUM: Ama CHP adeta AKP'nin siyasi serumu oluyor. Böyle bir dönemde insanlarımız 'Benim evladım dindar yetişsin' der. Böyle bir şeye kim itiraz edebilir? Ama buna karşılık siz kalkıp 'diğerleri dinsiz midir?' dediğiniz taktirde o zaman dinsiz-dindar tartışmasına Türkiye'yi sokuyorsunuz. Bu sefer inanç temelli bir makasın içerisine Türkiye'yi alıyorsunuz. Dinsizliği tercih edecek olan insanlar olsa da çok yüksek sesle konuşamaz.

- İKTİDARA SUNİ TENEFFÜS: İktidar sıkıştığı alanlarda kendine suni teneffüs yapıyor. Buna fırsat verdirmemek lazım.  Anadolu'daki insan 'Evladım dindar olsun, inanan insan olsun' dediği takdirde AKP'nin tekrar siyasal desteğinin oraya doğru kaymasına vesile olabilir. 

- BÜYÜK KÜRDİSTAN'A DOĞRU GİDİYOR: Bölünmeyi anayasa değişikliği öncesinde fiili duruma getiriyorlar. Barzani'nin yaptığı konuşmalar ortada: Kuzey Irak bölgesinde Kürt yönetimi devletleşme sürecine, Büyük Kürdistan'a doğru gidiyor. AKP'nin sözde bazı konuşmacıları fiili bölünmenin işaretlerini vererek gidiyorlar. İki bakanın Diyarbakır'daki törende Kürtçe konuşması anlamlı. (akşam)

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2012, 01:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17