Anavatan Partisi kongreye gidiyor

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, kongre de yeniden aday.

Anavatan Partisi kongreye gidiyor

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, partinin 5 Temmuz’da  olağanüstü kongreye gideceğini, kongrede yeniden aday olacağını açıkladı.



Çelebi, MKYK’nın ardından yaptığı açıklamada, çeyrek asrı tamamlayan ANAVATAN’ın bu dönemde, en çok konuşulan parti olduğunu ifade etti.



31 yıldır ANAVATAN’ın, Türkiye için ne denli değerli ve önemli bir yapı olduğunu kanıtladığını vurgulayan genel başkan Çelebi, hiçbir yapının aslının yerini tutamayacağını ve neticede, aslına hizmet edeceğini kaydetti. İbrahim Çelebi, bugünlerde meydana gelen olayların ANAVATAN’ın birleştirici ve bütünleştirici anlayışına ne kadar ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.



Anavatan partisinin, Türkiye’nin kendisinden beklediklerini vermesi ve partinin yeniden yapılanmasına fırsat vermek için 5 temmuz  tarihinde olağanüstü kongre kararı aldıklarını bildiren Çelebi, Cumhurbaşkanlığı seçimine’de değinerek ,demokratik bir yarışmayı arzu eden herkese açık olması amacı taşıması gerektiğini söyledi.



Çelebi açıklamalarını şöyle devam etti; "Anavatan partisi olarak 5 Temmuzda yapacağımız kongrede ,destek vereceğimiz Cumhurbaşkanı adayını’da tüm Türkiye’ye açıklayacağız, Cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusundaki yasal düzenlemede Anavatan Partisi olarak emekleri olduğunu dile getiren Çelebi, “2007 seçimlerinde 22 milletvekilimiz olsa da bu işi iktidar kanadına teklif ettik. Onlar da sağolsunlar kabul etti. Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimini en az gerilimle atlatacağız kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2014, 19:30

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17