AK Parti'li ve CHP'li üyeler istifa ederken, MHP'li üyeler üyeliklerinin askıya alınmasını talep etti.

AK Parti'li ve CHP'li üyeler TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası...

AK Parti'li ve CHP'li üyeler istifa ederken, MHP'li üyeler üyeliklerinin askıya alınmasını talep etti.

AK Parti'li ve CHP'li üyeler TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubundan istifa ederken, MHP'liler ise teklif Fransa Senatosu tarafından reddedilinceye kadar üyeliklerinin askıya alınmasını talep etti.

İlk açıklama MHP'den, ikinci açıklama AK Parti'den son olarak da CHP'den bir açıklama geldi. BDP'liler ise Dostluk grubunda yoklar...

Fransa, Ermeni iddaları inkar edenlerin cezalandırılmasını öngeren tasarıyı Fransa Meclis'inde kabul etmesinin ardından her kesimden tepkiler gelmeye başladı. Vatandaş Fransa'ya protesto edip Fransız mallarını boykot kararı aldı.

Türkiye'de hem muhalefet hem iktidar olsun çok sert açıklamalarda bulundular. Sivil toplum kuruluşları ve her kesimden tepkiler gelmesinin ardından Meclis de harekete geçerek yeni kararlar almaya başladı. Partiler ilk tepki olarak TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubundan istifa ettiklerini açıkladı. Dostluk grubunda BDP'li üye bulunmuyor.

Partiler peş peşe açıklama yaptılar...

Vural, üyeliklerinin askıya alınmasını talep ettiklerini açıkladı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubunun MHP'li üyelerinin, teklif Fransa Senatosu tarafından reddedilinceye kadar üyeliklerinin askıya alınmasını talep ettiklerini açıkladı.

Vural, şunları kaydetti:

''Fransa Ulusal Meclisinin söz konusu karar tasarısını gündemine alarak kabul etmesi, dostluk ilişkisinin ötesinde hasmane bir tutum olduğu açıktır. Böyle bir kanunu çıkaran Fransa Ulusal Parlamentosu ile kurulan Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubunun anlamı kalmamıştır.

Dostluk Grubu üyesi olan MHP grubu milletvekilleri, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Adana Milletvekili Ali Halaman, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Manisa Milletvekili Sümer Oral ve Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, söz konusu kanun Fransa Senatosu tarafından reddedilinceye kadar dostluk grubu üyeliklerinin askıya alınmasını talep etmişlerdir.''

Vural, milletvekillerinin taleplerinin, TBMM Başkanlığına gönderildiğini bildirdi.

AK Parti'li üyeler gruptan istifa etti

TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi AK Parti milletvekilleri istifa etti.

Fransa Parlamentosu'nda kabul edilen ''Ermeni teklifi'' nedeniyle AK Parti'li 296 üye, TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan istifa ettiklerine dair dilekçeyi sunmaya başladı.

CHP'li üyeler de Dostluk Grubundan istifa etti

TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi CHP'li milletvekilleri de istifa etti.

Edinilen bilgiye göre, Fransa Parlamentosu'nda kabul edilen, ''Ermeni teklifi'' nedeniyle, CHP'li 47 üye, TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan istifa ettiklerine dair dilekçeyi sundu. (habervaktim)

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2011, 20:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17