AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'nun mektubuna cevap verdi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'nun mektubuna cevap verdi!
banner46

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'nun mektubuna Başbakan Erdoğan'ın en kısa sürede cevap vereceğini söyledi.

Mektuptaki üslubun hoş olmadığını söyleyen Çelik, Van'da yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Kalıcı konutların 2012'de teslim edileceğini müjdeleyen Çelik, Van'a 800 yeni öğretmen atanacağını söyledi.

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin bilgiler verdi.

Toplantıdaki ağırlıklı konunun Van depremi olduğunu, toplantıda ayrıca TBMM'nin gündemi ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verildiğini kaydetti.

Depremle ilgili TBMM'de gündem dışı yaptığı konuşmada bazı hususları özellikle vurguladığını ve bunları tekrarlamak istediğini söyleyen Çelik, ''Türk ve Kürt ırkçılarına rağmen, ötekileştiricilere, bozgunculara, fitnecilere, mezar soyguncularına ve leş kargalarına rağmen, bulanık suda avlanmak isteyenlere rağmen, Türkiye Van depremiyle, kardeşliğini çok net şekilde ortaya koymuştur. Bu hadise göstermiştir ki biz, doğusuyla, batısıyla, Türk'ü, Kürt'ü ile Sünni'si ve Alevi'si ile aynı ruh ve mana ikliminin insanlarıyız'' diye konuştu.

"KALICI KONUTLAR 2012'DE TESLİM EDİLECEK"

Vatandaşların kalıcı konutlarının en kısa sürede yapılacağını söyleyen Çelik, vatandaşların kalıcı konutlarında 2012 Eylül ayı itibariyle oturmaya başlayacaklarını ifade etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Türkiye'de ilk defa ''ahır çadır'' modeliyle vatandaşlara hizmet götürdüğünü kaydeden Çelik, hayvanların kış boyunca barınmalarına, beslenmelerine imkan sağlayacağını söyledi.

"İSTİHDAM SAYISI 5 BİNE ÇIKARILACAK"

Bölgedeki işsizliğin giderilmesi için de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çalışma başlatıldığını ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 3 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladığını anımsatan Çelik, Bakan Faruk Çelik'ten bu rakamın artırılmasını istediğini ve Bakan Çelik'in de bunun üzerine sayıyı 5 bine çıkardığını anlattı.

VAN'A 800 YENİ ÖĞRETMEN

Van ve çevresinde ara verilen eğitim-öğretime 14 Kasım'da başlanacağını anımsatan Çelik, depremde yalnızca Gedikbulak köyündeki okulun yıkıldığını söyledi.

Çelik, köylerde öğretmenler için de konteyner ve prefabrik evler hazırlandığını, öğretmenlerin barınmasında bir sorun yaşanmayacağını kaydeden Çelik, Van'a 800 yeni öğretmen tayin edileceğini bildirdi. Çelik, ''Bu da çok büyük bir sayı. Eminim ki bütün ihtiyaçlar böylelikle giderilmiş olacak ve 14 Kasım'da okullar açıldığı zaman bütün okullarımızda öğretmenlerimiz olacak ve problemsiz olarak eğitim-öğretim devam edecektir'' diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP VAR"

Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektubun hatırlatılması ve ''Kılıçdaroğlu, 'rüşvet defterine ilişkin Başbakan gereğini yapsın' dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, Ak Parti'li belediye başkanlarının bulunduğu Kılıçdaroğlu'nun mektubuna konu olan Kayseri ve Elazığ belediyeleriyle ilgili iddialara daha önce defalarca yanıt verdiğini söyledi. Çelik, ''Ama Sayın Kılıçdaroğlu bir kez daha Sayın Başbakana böyle bir mektup yazıyor. Sayın Başbakanımız en kısa zamanda Sayın Kılıçdaroğlu'na en olması gereken cevabı verecektir. Bundan şüpheniz olmasın. Sayın Anamuhalefet Partisi liderinin Sayın Başbakana yazdığı mektubun üslubu, ifadeleri ne olursa olsun biz bu partiye oy veren yüzde 25'lik kitleyi, halkı çok önemsiyoruz. Oradaki ifadeler hoş olmasa da oradaki yakıştırmalar bizi üzse de Sayın Başbakanımız, en kısa zamanda ve en olması gereken cevabı şüphesiz ki verecektir'' ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2011, 06:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17