2 MHP'li, 1 bağımsız ve 1 SP'li başkan AK Parti'ye geçti

2 MHP'li, 1 bağımsız ve 1 SP'li başkan AK Parti'ye geçti

Seçimlerden 2.5 yıl sonra Çat Belediye Başkanı bağımsız Şibli Saydın, Narman Belediye Başkanı MHP'li Ahmet Yücel İşleyen, Hınıs Belediye Başkanı SP'li Enver Taçyıldız, Pasinler'e bağlı Alvar Belde Belediye Başkanı MHP'li Zihni Tekman Ak Parti'ye geçti.

Yeni katılımlarla AK Partili belediye başkan sayısı 33 olan Erzurum'da, Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Beldesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Karabey Eroğlu, beldede yaptırılan hidro elektrik santraline (HES) tepki için partisinden istifa ederek bağımsız olurken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olması sonrası Şenkaya'nın Paşalı Beldesi'nin Belediye Başkanı Cemal Alkan da DSP'den CHP'ye geçti.

2009 seçimleri öncesi AKP'li olan ancak aday gösterilmeyince bağımsız olarak seçime katılarak kazanan Çat Belediye Başkanı Şibli Saydın, yuvaya dönmekten mutlu olduğunu belirtirken, Saadet Partisi'nden Hınıs'a başkan seçilen Enver Taçyıldız, "2009 seçimleri öncesi AK Partili'ydim. Seçimlerde yeniden aday gösterilmeyince SP ile seçimi kazandık. Partide yaşananlar sebebiyle buradan da istifa etmiştik. 6 Encümen arkadaşımla AK Parti'ye geçiyoruz" dedi. İki dönem MHP'den Narman Belediye Başkanı seçilen Ahmet Yücel İşleyen, daha iyi hizmet edebilmek için AK Parti saflarına katıldığını anlattı.

ROZETLERİ BAŞBAKAN TAKACAK

AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, AK Partili olan belediye başkanlarına rozetlerini 18 veya 25 Ekim tarihlerinde TBMM'de yapılacak grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takacağını söyledi.         Kaynak : HABER3

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2011, 05:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17