Önder Aksakal DSP Genel başkan yardımıcısı: Sarıgül’e DSP’den herhangi bir teklif gitmez!

 DSP Genel başkan yardımcısı Önder Aksakal’la bir röportaj gerçekleştirdik.

Sayın Aksakal DSP’de son durum nasıl, bizi biraz aydınlatırmısınız.

 Öncelikle teşekkür ederim size ve gazetenize. Demokratik Sol Parti,siyasi arenada yer alan ve devleti yönetme iddiasında olan partiler arasında olduğunu övünerek söylemek isterim. Özellikle 1980 yılından sonra kurulmuş partiler arasında Türkiye’de ki en eski partidir. 3 defa devleti koalisyon hükümetleriyle yönetmiş bir partidir. 55. Hükümette koalisyonda bulunmuş, 56. Hükümeti tek başına kurmuş, 57. Hükümet döneminde de Türkiye’nin birinci partisi olmuş ve 3,5 yıl devleti yönetmiş, devlet tecrübesi olan, gelenekleri olan bir partidir DSP. Dolayısı ile DSP’nin bulunduğumuz süreç içerisinde hangi aşamada olduğunu tartışmanın bir anlamı yoktur. DSP siyasette her zaman olan bir partidir. Yaklaşık 15 ay sonra bir genel yerel seçim yaşayacak ülkemiz. DSP’nin birinci öncelikle misyonu görevi olan olağan genel kurul çalışmalarını tamamlamak.

Ocak ayından itibaren bütün ilçelerimizde kongrelerimizi başlatacağız. Planlamalarımıza göre, Nisan ayında büyük kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Birinci adımımız bu. İkinci adımımızda Kartal’da bulunduğumuz için buradan örnek vererek başlamak gerekirse, Yerel yönetimlerde görev almak isteyen hem mevcut partililerimizden hem de DSP dışında ki siyasi arenalarda yer almış bulunup ama bulunduğu noktada ülkenin hayrına olmayan partilerden ayrılıp DSP’de çalışmak isteyen insanlar var. Ocak ayı itibarı ile bunun çarpıcı örneklerini sizler medya olarak takip edeceksiniz. Bu günden bazı şeyler söylemekte çok erken düşebilir. İnanıyoruz ki, DSP önümüzde ki yerel seçimlerde kendisine yapılmış olan o ağır darbenin etkilerini atıp, tekrar eski günlerine kavuşacaktır.

Mustafa Sarıgül’le ilgili DSP’ye geçecek gibi bir söylem var. Böyle bir görüşme yaptınız mı?

DSP’den Sarıgül’e herhangi bir teklif gitmez. Mustafa Sarıgül’ün böyle bir beklentisi var mıdır? Bunu da bizim bilme imkânımız yok.  DSP Şişli’den muhakkak bir Belediye Başkanı adayı çıkaracaktır. Bahsettiğiniz isim üzerinde bir spekülasyon yaratılmaya çalışılıyor. Bizimde kulağımıza geliyor bu tip söylemler. DSP artık gelip geçen yeri olan bir parti değildir. Geçmiş dönemlerde Sarıgül’e o olanağı tanımıştı DSP, fakat o değerlendiremedi bunu. Kendisini DSP’nin üstünde bir güç olarak topluma lanse etmeye çalıştı. Bu siyasette belki kişilerde hastalık düzeyinde görünebilir. Şunu herkes bilir ki, birileri bir yerlere gelmişse DSP’nin o bilinen kimliği sayesinde gelmiştir. Bu belediye başkanları kerametin kendilerinde mi, yoksa DSP’den mi kaynaklandığını önümüzde ki süreçte yerel seçimlerde hep birlikte yaşayıp göreceğiz.  

Yerel seçimlerde İstanbul’da bir hedefiniz var mı? Kaç belediye alırsınız?

Bizim öncelikle hedefimiz DSP’yi seçimlere sokmaktır. Önceliğimiz her hangi bir oranda oy tahmini yapmak değildir. Önceliğimiz, DSP’nin 2007’de ki uğradığı yol kazasından kurtulup toplumun yeni gündemine girmektir. Biz DSP’yi yeniden seçim ortamına sokan yönetici olmanın onurunu da yaşıyoruz. İnanıyorum ki DSP yerel seçimlerin akabinde genel seçimlerde çok ciddi oy oranına ulaşacak o alt yapıyı hazırlayacaktır.

banner17