Türkçe olimpiyatlarına katılmak üzere İstanbul gelen öğrencilerden İsmail Erdem'e ziyaret

Türkçe olimpiyatlarına katılmak üzere İstanbul gelen öğrencilerden İsmail Erdem'e ziyaret

Türkçe olimpiyatlarına katılmak üzere İstanbul gelen öğrenciler Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’i ziyaret etti. Ziyaret esnasında Abdürrahim Karakoç’un “Anadolu’da Bahar”  şiirini okuyan Papua Yeni Gineli Peter Guatin,  Başkan Erdem’e duydu dolu anlar yaşattı.

'İnsanlık İçin El Ele' sloganıyla düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları kapsamında İstanbul’da bulunan misafir öğrenciler, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’i ziyaret etti. Olimpiyatları düzenleyen komite temsilcileri ile birlikte Papua Yeni Gine, Kuzay Irak, Tataristan ve Hindistan’dan gibi farklı ülkelerden gelen öğrenciler, başkanla bir süre sohbet etti. Misafir  öğrenciler daha sonra katıldıkları branştan birer performans sergilediler.

Başkan İsmail Erdem, dünyanın 135 ülkesinden öğrencileri ülkemize getirip bir aylık bir sürede yapılacak programların ülkemiz adına çok büyük anlam ifade ettiğini belirtti. Erdem, 2003 yılından bu yana devam eden uluslar arası bu organizasyonun heyecan verici olduğunu belirterek her geçen yıl ülke ve katılan öğrenci sayısının artarak devam etmemsinin de çok önemli olduğunu belirtti. Kendi ülkelerindeki Türk okullarında okuyan öğrencilerden Papua Yeni Gineli Peter Guatin,  Abdurrahim Karakoç’un “Anadolu’da Bahar”  adılı şirini;  Hindistanlı Tayyibe Barqi, Nuri Can’ın “Oturup Benimle Ağlar mısın?” şiirini okudu.  Başkan Erdem, her iki şiirin okunmasında çok duygulandığını belirtti. Daha sonra Tataristan’dan Zilya Mingazova “Söz Vermiştin” eserini ve Kuzey Iraklı Şiko Hussain karadeniz türküsü olan “ Dertliyim Kederliyim” eserini seslendirdi. Başkan Erdem, tüm performansları çok beğendiğini belirterek “ Sizlere emek veren ve buralara kadar getiren hocalarınızı, sizin ailelerinizi gönülden tebrik ediyorum. Sizleri misafir etmekten çok büyük mutluluk ve huzur duyuyorum” dedi. Başkan Erdem, 14 Haziran TT Arena’da yapılacak programa katılacağını belirterek, 60-70 bin kişinin bulunduğu bir mekândaki heyecanı yaşamak istediğini sözlerine ekledi.

Ziyaret sonrası Belediye Başkanı İsmail Erdem öğrencilere ve komite temsilcilerine hediye takdim ederek beraberce fotoğraf çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2012, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17