Sivaslılar Feshane’de buluştular.

5. Geleneksel Sivas Günleri' Feshane'de başladı.

Sivaslılar Feshane’de buluştular.
Sivaslılar ve Sivas dostları İstanbul Feshane’de bir araya geliyor.


Anadolu’da birlikte yaşama kültürünün en güzel örneği Sivas’ın tüm değerlerinin sazıyla, sözüyle, sanatıyla kutlandığı bir bayram niteliğinde geçen Sivas Günleri’ne yalnız Sivaslılar değil tüm Sivas dostları katılıyor. Sivas Platformu organizasyonu olan program açılış günüde binlerce vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaştı.


29 Ağustos Cuma Günü gerçekleşen Sivas Günleri'nin açılış programına, Başkan İsmail Erdem’in yanı sıra, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, AK parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz,  çok sayıda bürokrat, iş, sanat, spor camiasından birçok seçkin isim, Sivas’a bağlı tüm ilçe kaymakamları, belediye başkanları, dernek ve vakıf başkanları katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Sivas Platformu Başkanı Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul'dan ve Sivas'tan gelen hemşehrilerine hoş geldiniz dedikten sonra birlik beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğinin sergilendiği etkinlikte tüm gönül dostları ile bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek ;” Sivaslı hemşehrilerimizin İstanbul’daki bu en büyük etkinliğinde, bu yıl yine 3 gün boyunca kalplerimiz Sivas için çarpacak, dillerimiz Sivas’ın sevda türkülerini söyleyecek, Sivaslıların birlik, dirlik, beraberlik duyguları gönüllerden gönüllere akacak; Feshane’den yayılan sevgi enerjisi, dostluk enerjisi, kardeşlik enerjisi tüm İstanbul’u, ülkemizi ve hatta dünyayı ısıtacak” dedi.


Başkan Erdem: "Sivas Medeniyetler Beşiğidir"



Sivas’ın birlikte yaşam kültürünün sadece Anadolu’da değil, tüm dünyada en güzel örneği olduğunu belirten Başkan Erdem , “ Sivasımız, Sazıyla, sözüyle, âşığıyla, sporuyla, geleneğiyle, sanatıyla, tarihiyle, mutfağıyla koskoca bir kültür, eşsiz bir insanlık türküsüdür. Veysel’in, Ruhsati’nin, Pir Sultan’ın Şehridir… Aşıklar, Ozanlar Diyarıdır… Tarihin kaydedildiği zamandan beri damla damla biriktirdiği kültürle; Medeniyetler Beşiğidir” şeklinde konuştu.

Birlikten doğacak dirliğin oluşturacağı sinerjiyle Sivası daha da kalkındırmak adına, 8 yıl önce kurulan Sivas Platformunun bir çok başarılı projelere imza attığını belirten Erdem, “Sivas Platformu'nu kurarken iki yılı aşkın alt yapı oluşturmak için çalıştık. Kuruluş aşamasında sivil toplum kuruluşu başkanlarımızı da davet ettik. Öyle bir yapı oluşturduk ki, şu anda Sivas’ımızın merkezi de dâhil 16 ilçesinden, her tür düşünceden, her siyasi partiden, Alevisi, Sünnisi, Çerkez'i insanımız var. Burada Sivas'ın bütününü kucaklayacak yapıyı nasıl inşa edebiliriz diye düşünüp, bu alanda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bürokraside üst seviyede görev almış, milletine hizmet eden çok sayıda insanımız var, Sivaslı olarak. Bunların içersinden arkadaşlarımızdan yönetime aldık. Sivaslı İşadamları Derneğinden arkadaşlarımızı aldık, böyle bir hamur yaptık. Şu anda birbirimizden ayrılamaz bir bütün olduk” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

 
Etkinlik üç gün sürecek



Geleneksel Sivas Günleri; İstanbul’da Sivas’la ilgili dernek ve sivil toplum kuruluşlarını kendi çatısı altında toplayan Sivas Platformu’nun bir organizasyonu olarak gerçekleşiyor. Yazarı, şairi, ozanı, sazı ve sözüyle, sanatı ve sporuyla, yaşayan renkleriyle, tarihi ve bugünüyle Feshane’de İstanbul’un kalbi Sivas tadında ve renginde atıyor. Sivas Platformu’nun Başkanlığı’nı aynı zamanda Sancaktepe Belediye Başkanı olan İsmail Erdem yürütüyor...



"5.Geleneksel Sivas Günleri " 29-31 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Feshane’de gerçekleşiyor. Üç gün sürecek etkinliklerde, Sivas Merkez ve 16 ilçeye ait birbirinden zengin Kültürel Etkinlikler ve Yöresel Lezzetler tüm İstanbulluların beğenisine sunulacak.  Düşünce ve fikir platformlarının yanı sıra Sivas Günleri, Sivas’a ait folklorik değerlerin de kutlandığı adeta bir bayram niteliğinde geçecek Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçıları, Sivas yöresine ait türküleri seslendirecek. Ses sanatçılarının yanı sıra halk oyunları ekipleri de etkinliğe renk katacak.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2014, 21:05

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17