Sancaktepe’ ye 7 camii, 7 kuran kursu ve Müftülük Binası

Prof. Dr. Mehmet Görmez Sancaktepe'de açılış gerçekleştirdi.

Sancaktepe’ ye 7 camii, 7 kuran kursu ve Müftülük Binası
banner46

Sancaktepe’ de hizmete açılan 7 camii, 7 kuran kursu  ve İlçe Müftülük Binası Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımı ile gerçekleşti.

17 Mart Cuma günü Müftülük hizmet binasının bulunduğu Prof.Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde düzenlenen törende Prof.Dr. Mehmet Görmez'in yanı sıra Belediye Başkanımız  İsmail Erdem, Kaymakam Adnan Çakıroğlu, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Kuranı-Kerim ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Çanakkale Şehitlerine rahmet diledi. Halep'te dün bir caminin bombalandığını hatırlatan Mehmet Görmez, "Dün namaz kılarken katliama uğrayan 50 ila 60 civarında kardeşimiz oldu. Bu rahmet saatinde coğrafyamızda akan gözyaşımızın dinmesi, akan kanın ve acıların son bulmasını yüce Allah' tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Sancaktepe'ye yapılan hizmetler nedeniyle başta belediye başkanı ve ilçe müftüsü ile hayırseverlere teşekkürlerini sunan Mehmet Görmez, "8 yıl içinde büyük bir şehre dönüşen bu beldede bu müesseseler, inşallah şehrin manevi hayatını ayağa kaldıracaklardır" ifadelerini kullandı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise yaptığı konuşmada açılışı yapılan eserlerin ilçemize hayırlı olmasını dileyerek hem ülkemiz hem de ilçemiz için artan nüfusla birlikte kutsal mekanlara olan ihtiyacın gün geçtikçe arttığını ve Belediye olarak bu konuda üstlerine düşen her görevi yaptıklarını belirterek; “İnsanların manevi havayı teneffüs ederek huzur duyacağı ve deşarj olacağı bu mekânlara her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Camiler, bahsi geçen problemlerin giderilmesinde olumlu rol oynadığı gibi insanların sosyalleşmesine de önemli derecede katkılar sağlamaktadır. Bu kutsal yerlerin yokluğu durumunda; bırakalım şehir ya da kazada yaşayanları, aynı mahallenin insanları bile birbirlerini göremeden yıllarca yaşayıp gidiyorlar” dedi. Başkan Erdem belediye olarak eğitim, sağlık ve kültürel alandaki yapılan çalışmalardan da kısaca bahsederek Sancaktepe’nin her anlamda daha gelişen bir kent durumuna geldiğini belirtti.

Konuşmaların ardından gerçekleşen açılış töreninin ardından Belediye Başkanımız İsmail Erdem, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i Prof.Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde ağırladı. Başkan Erdem desteklerinden ve ziyaretinden ötürü Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e teşekkür ederek plaket takdim etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İlçemizde Düzenlenen Açılış Törenlerine Katıldı

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 01:43

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17