Sancaktepe Engelliler Dernek Merkezi ve Parkı hizmete girdi.

Engelli vatandaşlarımızın eğitim ve sağlık ihtiyaçlarına katkıda bulunarak sosyal dayanışmalarını sağlamak amacıyla bir dizi proje gerçekleştiren Sancaktepe Belediyesi, Engelliler Dernek Merkezi ve Parkı’nı Başbakanımızın eşi Sâre Davutoğlu’nun katılımıyla hizmete açtı.

Sancaktepe Engelliler Dernek Merkezi ve Parkı hizmete girdi.
banner46

10 Aralık Çarşamba günü yoğun katılım altında gerçekleşen programda bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı İsmail Erdem, engellilerin sosyal, kültürel, sağlık, eğitim ve ekonomik bakımdan desteklenmesi, problemlerin çözümünde rehberlik edilmesi ve her türlü ihtiyaçların karşılanması gerektiğini belirterek: “Sancaktepe Belediyesi olarak eğitim, rehabilitasyon, ulaşım, psikolojik ve sosyal danışmanlık ile kişisel gelişim gereksinimlerinin karşılanması, hakları konusunda bilgilendirme ve yönlendirme hizmetleri veriyoruz. Aynı zamanda engelliyi kucaklayan bir toplumu hedefliyoruz.” dedi.



Engelliyi kucaklayan bir toplumu hedefliyoruz



Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ise yaptığı konuşmada  “Hayatı daha içten daha yakından gören insanların bakışları arasındayım, hayat bizim anlayışımızda bir imtihandır, engelli insanlarımızın günleri zorluklarla geçiyor onlar ve aileleri benim için birer kahramandır.  Hayatın kıymetini bizlerden daha iyi biliyorlar” dedi.


“Ülke olarak büyük aşamalar kaydettik”

“2002 den bu yana engellilere yönelik büyük aşamalar kaydedildiğini belirten Davutoğlu  “engelli kardeşlerimize yönelik önemli çalışmalar hayata geçirildi. Bunlardan en önemlisi evde bakım hizmeti ve ailelerine maaş bağlanması oldu. Geçmişte başvuru yaptıktan en az 1 yıl sonra maaşlarını alan engelliler vatandaşlar şimdi ise başvurulardan bir hafta sonra maaşını alıyor. Bu da ailelerinin evde zorlanmadan bakımını sağlıyor. Okul öncesi eğitimden başlayarak en üst düzeyde eğitimi alacak imkânların sunulması gerekiyor. Bu konuda işitme engellilere ve görme engellilere yönelik kitapların hazırlanması çok önemlidir” şeklinde konuştu. 


“Sosyal entegrasyonu sağlamalıyız”


Böylesine anlamlı bir günde engelli vatandaşlar ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sare Davutoğlu “Toplum olarak el ele vererek engelli kardeşlerimizin hayat standardını yükseltmeye çalışmalıyız, Onların hem dilinden hem halinden anlamalıyız” dedi.


Engelli vatandaşlarımız ile bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Sare Davutoğlu “Böylesine anlamlı bir organizasyonda burada engelli kardeşlerimiz ile bir arada olmamızı sağlayan ve yeni bir Belediye olmasına rağmen hayata geçirdiği projeler ile Sosyal Belediyeciliğin öncüsü olan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e teşekkürlerimi sunarım” dedi.


 “Sevgiye Engel Yok”


Sancaktepe Engelliler Dernek Merkezi ve Parkı açılış öncesi engellilerin ağız ve diş sağlığı  konulu panel düzenledi.  Engelli bireylere karşı daha hassas ve duyarlı olma konusunda önemli açıklamaların olduğu panelin açılış konuşmasını, Başbakanımızın eşi Sâre Davutoğlu yaptı.



Konuşmaların ardından Başkan İsmail Erdem ve Sare Davutoğlu beraberindeki heyetle engelli vatandaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalardan oluşan sergiyi gezdi.


Samandıra Kültür Merkezi'nde sona eren programın ardından Osmangazi Mahallesi’ndeki Engelliler Derneği ve Parkı, Başkan Ismail Erdem ve Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 12:06

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17