" />

Sancaktepe Bilgi Evi Çocuk Kulüpleri’nden muhteşem yıl sonu gösterisi

Sancaktepe Bilgi Evi Çocuk Kulüpleri’nden muhteşem yıl sonu gösterisi

Sancaktepe Belediyesi Bilgi Evleri,  yılsonu etkinliği düzenledi. Sancaktepe’nin değişik mahallelerinde bulunan bilgi evleri çocuk kulüpleri ayrı ayrı yapılan programın finalini, Samandıra Kültür Merkezi’nde bir birinden renkli gösterilerle gerçekleştirdi.

İlk olarak 25 Mayıs’ta Hacı Bektaş-ı Veli Bilgievi ile başlayan program sırasıyla, Âşık Veysel,

Karacaoğlan, Ahmet Yesevi, Mehmet Akif Ersoy, Fatih Sultan Mehmet Bilgievleri’nde yapılan gösterilerle devam etti. Programların finali ise 4 Haziran Cuma günü Mevlana ve N. Fazıl Bilgieverinin ortaklaşa düzenlediği Samandıra Kültür Merkezi’ndeki programla son buldu. Bilgi Evlerindeki Çocuk Kulüplerinde kurs gören öğrenciler, burada yaptıkları gösterilerle öğrendiklerini sergiledi.  Programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar, hedeflerinin her mahalleye bir Bilgi Evi kazandırmak olduğunu ve bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini  belirtti. Uçar, Bilgi Evlerinde görev alan başta öğretmenler olmak üzere herkese teşekkür etti. 10 mahallede bilgi evi bulunduğunu ve buralara yaklaşık 15 bin öğrencinin devam ettiğini söyleyen Uçar, ´Öğrencilerimizin Bilgi Evlerimizde yeteneklerini geliştiriyor olması bizi çok mutlu ediyor´ dedi.

Samandıra Kültür Merkezi’ndeki program, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Kütüphane Müdürü Yavuz Kul’un açılış konuşması ile başladı. Kul,  konuşmasında, Bilgievleri ve Çocuk Kulüpleri hakkında bilgi verdi.

Çocuk Kulübü üyeleri tarafından “Hoş geldiniz” şiirinin seslendirilmesiyle başlayan programda, daha sonra Çocuk Kulübü öğrencileri, Papatya ve Gökkuşağı rondu, Elma Kurdu rondu, Patlıcanı Oymadın mı? rondunu oynadılar. ‘571’, ‘Canım Annem’, ‘İstanbul’u Dinliyorum’, ‘Çoban Çeşmesi’ gibi şiirleri başarı ile seslendiren öğrenciler, programda yer alan Çocuk korosu tarafından çocuk şarkılarını okudu.  Ardından Civcivler, Palyaço gibi oyunları üstün bir performansla sergilediler.12 Dev Adam, Al Yazmalım, Bak Bir Varmış Bir yokmuş, Senden Başka isimli müzikli gösteriler öğrenciler tarafından başarılı bir şekilde sahnelendi.  Programın finalinde ise çeşitli yörelere ait halkoyunları gösterileri yapıldı.

Program, Çocuk Kulübü öğrencilerinin topluca okuduğu Anasınıfı Andı ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2012, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17