Sancaktepe Belediyesi’nden eğitime erdemli destek

Milli Eğitim Bakanlığı, çocukların okul kaygılarını gidermek ve onları okul ortamına alıştırmak amacıyla bir hafta öncesinde 1. sınıfların uyum eğitimini başlattı.

Sancaktepe Belediyesi’nden eğitime erdemli destek
Her yıl olduğu gibi Sancaktepe Belediyesi okula yeni başlayan tüm 1. sınıf öğrencilerine eğitim seti dağıttı.


2013-2014 eğitim öğretim yılı 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, çocukların okul kaygılarını gidermek ve onları okul ortamına alıştırmak amacıyla bir hafta öncesinde 1. sınıfların uyum eğitimini başlattı. Her yıl eğitime desteğini artırarak devam ettiren Sancaktepe Belediyesi, bu yıl da Sancaktepe genelinde 8.110 birinci sınıf öğrencisine kalem, silgi, kalemtıraş ve kalemlikten oluşan eğitim setinin dağıtımını, Belediye Başkanı İsmail Edem’in katılımıyla gerçekleştirdi. Ayrıca ihtiyaç sahibi bazı öğrencilere ise kırtasiye ve okul çantası dağıtımı da yapıldı.


Başkan Erdem 9 Eylül Pazartesi günü sırasıyla Sarıgazi Ahmet Keleşoğlu İlkokulu, Ayşe Çarmıklı İlkokulu ve daha sonra da Şakir Demir İlkokulu’na giderek dağıtımlara katıldı. Belediye Başkanı İsmail Erdem, dağıtımlar esnasında eğitim ve öğretimin önemine değinerek, “Okullarımızın amacı öğrencilerimizi hayata ve geleceğe hazırlamaktır. Aileden sonra kişinin toplumsal hayatta rol almaya hazırlanmasındaki basamak ilköğretimdir. Bu noktada okullarımız bir eğitim ve öğretim yuvası olarak insanın yetiştirildiği yerlerdir.  Ömür boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır.” şeklinde konuştu. Belediye olarak eğitime çok büyük önem verdiklerini belirten Başkanı İsmail Erdem:  “Hedefimiz, geleceğimiz olan öğrencilerimizi ülke değerlerinin ve eğitiminin genel amacı doğrultusunda en iyi şekilde yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır” dedi. 


Erdem ayrıca, eğitim ve öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulunarak; “ Başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere, velilerimize ve tüm milli eğitim camiasına sağlık ve başarılar diliyorum” dedi.


Diğer yandan, eğitime katkı olarak Sancaktepe Belediyesi önümüzdeki hafta 1.500 ihtiyaç sahibi öğrenci için, okul formaları, çanta ve kırtasiye setleri dağıtımı yapacak.

Sancaktepe’de eğitim başarısının artmasına yönelik planlanan çalışmalar kapsamında, yaz döneminde, boya ve temizlik malzemesi desteğinin yanı sıra, okul park ve bahçelerinin düzenlenmesi çalışmaları yapıldı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2013, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17