İsmail Erdem 'Önümüzdeki seçimlerde göreve talibim'

Belediye Başkanı İsmail Erdem, basın mensuplarıyla dört buçuk yıllık hizmet dönemini değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Yapılan çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi veren Başkan Erdem, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

İsmail Erdem 'Önümüzdeki seçimlerde göreve talibim'

Yerel basın mensuplarıyla, belediye hizmetlerinin dört buçuk yılının değerlendirilmesi ve kaynaşma amaçlı kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen Başkan Erdem, basın mensupları ile hem mesleki anlamda dertleşti, hem de Sancaktepe ve Sancaktepe Belediyesi ile ilgili sorunları ve çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulundu. 9 Ekim Çarşamba günü Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nde yapılan toplantıda Başkan Erdem, bölgede çalışan gazetecilerle bir araya geldi.


Erdem: “Kitle iletişim araçlarının geliştiği bir dönemde basının önemi iyice artmıştır.”


Basın mensuplarına konuşan Başkan Erdem, bağımsız ve saygın basının, kamuoyunun en kuvvetli dayanağı olduğunu, yerel basının bölge için önemli bir görev ve sorumluluk üstlendiğini ifade etti. Basın özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu vurgulayan Erdem, kitle iletişim araçlarının geliştiği bir dönemde basının öneminin iyice arttığını söyledi.


“Geleceğin Sancaktepesi'ni oluşturuyoruz”


Alt yapı ve üst yapı faaliyetleri yanında kültür-sanattan, spordan eğitime sosyal belediyecilik alanında birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan İsmail Erdem, Sancaktepe’nin kültür ve sanat merkezi olacağını söyleyerek: ”Prestij projelerle Sancaktepe’yi  kültür-sanat merkezi haline getiriyoruz. Bunun yanında spor kompleksi, nikâh sarayı, kütüphane, yüzme havuzu, parklar, donatı alanları, okullar, aile sağlık merkezleri ile yaşamın her alanında Sancaktepe’ye birçok yatırımı kazandırıyoruz’ şeklinde konuştu.


Başkan Erdem, şehir hastanesinin 4 bin yataklı hastane niteliği ile Avrupa’nın en büyük hastanesi olacağını belirterek, diş sağlığı hastanesinin Anadolu yakasının en büyük hastanesi olduğunu ve günde bin kişiye hizmet verdiğini, 20 aile sağlığı merkezi ile sağlık alanında önemli katkılar sağlandığını belirtti.


Eğitim alanında yapılan çalışmalardan da bahseden Başkan Erdem: “Bizim yaptığımız en önemli çalışmaların başında geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimine destek amaçlı açtığımız Bilgi Evleri geliyor’ diyerek 23 bin öğrencinin eğitim hizmetinden yararlandığını belirtti. Başkan Erdem, gençlik merkezinde 5 bin gencin, toplamda 18 kulüp çatısı altında belediye hizmetlerinden yaralandığını sözlerine ekledi.


Başkan Erdem Safa Tepesi Rekreasyon Alanı ve Ortadağ Tesisleri’nin vatandaşlara kent ortamında sunulan önemli bir katkı olduğunu belirterek, Sancaktepe Kent Parkı ve 88 adet yapılan mahalle parkından bahsetti.


3 olimpik yüzme havuzu ve 7 çok amaçlı konferans salonunun, bölge ve İstanbul halkına sunacağı katkılardan bahseden Başkan Erdem, “Geleceğin Sancaktepesi”ni oluşturduklarını ifade etti.


Üsküdar-Sancaktepe metro hattıyla ilçeler arasında yolculukların kolaylaşacağını belirten Başkan Erdem: “Toplam uzunluğu 20 kilometre olan metro hattında 16 istasyon bulunacak. 38 ayda tamamlanması beklenen metro hattı bu süre ile yeni bir dünya rekorunu da elde etmiş olacak. Saatte 55 bin yolcu taşınması planlanan hattın hizmete girmesiyle, Sancaktepe’den yolculuk süreleri, Üsküdar’a 24, Atatürk Havalimanı’na 68 ve Olimpiyat Stadı’na 78 dakika olacak” dedi.


“Önümüzdeki seçimlerde göreve talibim”


Görüş ve düşüncelerini dile getiren gazetecilerin sorularını da cevaplayan Başkan Erdem, önümüzdeki yerel seçimlerde de başkanlık için aday olduğunu belirterek, yürütülen projelerin tamamlanması için bu görevin önemine dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2013, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17