İsmail Erdem'in “Çanakkale Zaferi” Mesajı

İsmail Erdem'in “Çanakkale Zaferi” Mesajı
banner46

Belediye Başkanı İsmail Erdem, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı nedeniyle yayınladığı mesajında : “ Bugün, bize bu güzel vatanı armağan etmek amacıyla gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle andığımız gündür” dedi.

Başkan İsmail Erdem mesajında şunları kaydetti:

"Bugün 102. yıldönümünü büyük bir iftihar ve heyecanla kutladığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik ruhunun ibret verici kahramanlık destanıdır. Bu ülke insanının millet olma bilincinin yeniden sağlandığı ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması adına önemli bir mesafe kat edildiği Çanakkale Zaferi; vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda,  milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Mehmetçiklerimiz, "Çanakkale Geçilmez" nidasıyla tarihe yeni bir yön tayin etmiştir.

Tarihini bilmeyen milletler, yönsüz, çaresiz  ve amaçsız kalmaya her zaman için mahkumdur. Bugün hepimize düşen ortak görev, ulusal değerlere ve milli birliğimize sahip çıkmak, Çanakkale Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarının bıraktıkları vatan ve bayrak sevgisi; kardeşlik, dayanışma ve birlik ruhu yaşatılmaya devam edecektir.

Bir kez daha ifade etmek istiyorum ki; milletimizin sahip olduğu bu üstün kardeşlik ve iman gücü ile kardeşliğimizi bozmaya, ahlaki ve manevi değerlerimizi tahrip etmeye çalışan herkese, sahip olduğumuz tecrübe, şuur ve inançla bundan önce olduğu gibi bundan sonrada geçit verilmeyecektir.

Bu duygularla, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, komutanından erine kadar bu mücadeleye iştirak eden bütün kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 22:07

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17