Gelişen Sancaktepe'de 4 dev proje'nin açılışı yapıldı.

Yenidoğan Kapalı Yüzme Havuzu, Kadın Sağlığı ve Engelliler Merkezi, Osmangazi Ihlamur Parkı ve Spor Tesisleri ile Osmangazi İETT istasyonu toplu açılışı, 26 Şubat Çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Gelişen Sancaktepe'de 4 dev proje'nin açılışı yapıldı.
Sancaktepe’nin sahip olduğu potansiyeli harekete geçirerek, ilçede büyük gelişimi gerçekleştiren Sancaktepe Belediyesi, her geçen gün yeni yatırımları halkın hizmetine sunmaya devam ediyor.


Altyapı, üstyapı, sağlık, ulaşım, eğitim, kültür, sanat gibi her alanda kararlı ve başarılı adımlar atan Sancaktepe Belediyesi, bir günde dört önemli gelişimi daha gerçekleştirdi. Bir süre önce yapımı tamamlanan Yenidoğan Kapalı Yüzme Havuzu, Kadın Sağlığı ve Engelliler Merkezi, Osmangazi Ihlamur Parkı ve Spor Tesisleri ve Osmangazi İETT istasyon açılışı, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla büyük bir coşku ile gerçekleşti .


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Açılış konuşmasında, İstanbul’da yapılan yatırımların önemine dikkat çekerek “Bizler hamuru Millet, kumaşı hizmet olan ve bu ülkeye sevdalı hizmetkarlarız. Tek bir amacımız var; halkımızın daha müreffeh, daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli şartlarda yaşamasıdır” dedi. Başkan Topbaş, İstanbul’a devasa eserler kazandırdıklarını ve bu eserlerin kalıcı olduğunu ifade ederek, küresel köy haline gelen dünyada yapılan hizmetlerle Türkiye’nin her geçen gün ilerlediğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Sancaktepe’ye bir çok alanda yatırım yapıldığını ifade eden Başkan Kadir Topbaş  “Bu kentte yaşayan herkes mutlu olsun ve yaşamanın onurunu hissetsin ” dedi. Topbaş, bir zamanlar iflasın eşiğine gelen İBB’nin trilyonlarca yatırım yapar hale geldiğini ifade ederek, değişimin ülke değerlerine ve manevi değerlere sahip çıkan, çalışan bir kadronun yaptığını belirtti.  İstanbul gibi dünya kentine yatırım olarak ne yapılsa az diyen Kadir Topbaş, yatırımların aralıksız devam edeceğini belirtti.


Açılış töreninde bir konuşma yapan  Belediye Başkanımız İsmail Erdem, “İnsan odaklı yönetim” anlayışını benimsediklerini belirtti. Başkanımız Erdem, bugüne kadar Sancaktepe’de; dertlere derman olan sağlık projeleri,  kent yaşamını canlandıran kültür ve sanat merkezleri, geleceğe ışık tutan bilgi merkezleri, spor başkentine yakışan sportif tesisler ve kente nefes aldıran çevre yatırımları gibi onlarca proje gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirterek; “Açılışını yapacağımız Kapalı Yüzme Havuzu’nda geleceğin şampiyonları yetişecek, Kadın Sağlığı ve Engelliler Merkezi’nde hanımlarımız sağlıklı yaşam konularında bilgilenirken aynı zamanda bir takım mesleki beceriler kazanarak aile bütçelerine katkıda bulunma fırsatı yakalayacak,Engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini bu merkezimizde en iyi şekilde misafir edeceğiz.Osmangazi Ihlamur Parkı ve Spor tesislerinde ise ailelerimiz hoşça vakit geçirirken, gençlerimiz ise  spor aktivitelerini en iyi kalitede yapabilecek” dedi.


Kısa bir sürede “Hizmette Tarih Yazan Belediye” olduklarını vurgulayan Erdem, “Hükümetimizin ve Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde; modern bir yaşam için gerekli altyapı ve üstyapı projelerimizle, günün gerçeklerine ve geleceğin gereklerine uygun ulaşım çözümlerimizle, kadınlarımız – gençlerimiz – çocuklarımız - engellilerimiz ve yaşlılarımıza yönelik sosyal projelerimizle, sağlık - kültür – sanat – spor yatırımlarımızla Sancaktepe’de yaşamın her alanına yenilikler, çözümler ve güzellikler getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Dile kolay; 5 yılda tam 112 Dev Eser hayata geçirerek, Sancaktepe’de tarih yazdık.”diyerek sözlerini tamamlayan Başkanımız, ilçemize kazandırmış olduğu önemli projeleri için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ve çalışanlarına teşekkür etti.


Konuşmaların ardından protokol, hizmete giren projelerin toplu açılış kurdelesini Yenidoğan Kapalı Yüzme havuzunda  kesti.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 22:50

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17