Geleneksel Sivas Günleri Yenikapı'da başlıyor

Tarihin kaydedildiği zamandan beri damla damla biriken kültür...“Geleneksel Sivas Günleri’nde yaşatılıyor

Geleneksel Sivas Günleri Yenikapı'da başlıyor
banner46

Sivaslılar ve Sivas dostları 14-16 Ekim tarihlerinde İstanbul Yenikapı Etkinlik alanı’nda bir araya geliyor.

Anadolu’da birlikte yaşama kültürünün en güzel örneği Sivas’ın tüm değerlerinin sazıyla, sözüyle, sanatıyla kutlandığı bir bayram niteliğinde geçecek 7. Sivas Günleri’ne yalnız Sivaslılar değil tüm Sivas dostları katılıyor. Sivas Platformu organizasyonu olan program binlerce vatandaşın yoğun ilgisini çekiyor.


Anadolu’nun zengin kültür hazinesi, İstanbul’da yeniden keşfolunuyor. Sivaslılar ve Sivas’a gönül verenler bir kez daha Yenikapı Etkinlik alanı’nda buluşacak. Tarihe olan borcunu bin türlü kahramanlıkla ödeyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Anadolu’nun sevda coğrafyası ‘Sultan Şehir Sivas’ ve Sivaslılar sahip oldukları eşsiz değerleri yeniden gün yüzüne çıkartmaya devam ediyor.


Birlik, kardeşlik, dayanışma ve karşılıklı anlayış açılarından eşsiz bir model oluşturan Sivas ve Sivaslı olmak, Yenikapı Etkinlik alanı’nda düzenlenecek etkinlik kapsamında her yönüyle ele alınıyor. Birlikte yaşama kültürünün bu eşsiz örneği tüm İstanbul ve Türkiye’nin ilgisine sunuluyor.


14-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 7. Sivas Günleri’nde başta Sivas Merkez Kültürel Etkinlikleri olmak üzere, Sivas’ın 16 ilçesi ayrı ayrı kültürel etkinliklerini sergileyecek..Birbirinden zengin kültürel etkinlikler ve yöresel lezzetler tüm İstanbulluların beğenisine sunulacak.


Başta Sivaslı Bakanlar, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları’nın yanı sıra birçok Devlet Adamı ve üst düzey yöneticinin katıldığı Sivas Günleri’ne katılım oldukça yüksek olması bekleniyor.


Sivas Platformu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise platformun İstanbul’daki ve Sivas’taki tüm hemşerileri kucaklayıcı bir yapının olduğunu dikkati çektiği konuşmasında Türkiye’nin farklı kültür, sosyal yaşam ve siyasi görüşlere sahip bireylerinin bir araya gelerek oluşturulan Sivas Platformu’nun, beraberliğe önem veren bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Başkan Erdem, platformunun oluşumundan bahsetti. Erdem, “Bir milyon insanımız İstanbul'da yaşıyor. Sivas Platformu'nu kurarken iki yılı aşkın alt yapı oluşturmak için çalıştık. Kuruluş aşamasında sivil toplum kuruluşu başkanlarımızı da davet ettik. Öyle bir yapı oluşturduk ki, şu anda Sivas’ımızın merkezi de dâhil tüm ilçelerinden, her tür düşünceden, her siyasi partiden, Alevisi, Sünnisi, Çerkez'i insanımız var. Burada Sivas'ın bütününü kucaklayacak yapıyı nasıl inşa edebiliriz diye düşünüp, bu alanda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bürokraside üst seviyede görev almış, milletine hizmet eden çok sayıda insanımız var, Sivaslı olarak. Bunların içersinden arkadaşlarımızdan yönetime aldık. Sivaslı İşadamları Derneğinden arkadaşlarımızı aldık, böyle bir hamur yaptık. Şu anda birbirimizden ayrılamaz bir bütün olduk.” dedi. Sivaslıların sosyal ve ekonomik problemlerine çözüm getirmek amacıyla kurulduğunu sözlerine ekleyen Başkan Erdem sözlerine söyle devam etti: “ Sivas Platformu, aynı zamanda ilin tanıtım elçisi oluyor. Sivas'ı, tarihinden kültürüne, doğal güzelliklerinden en ücra mezralarına kadar tanımak ve tanıtmak gerekiyor. Üyelerimiz, İstanbul'da faaliyet gösteren işadamları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinden oluşuyor.  Sivaslıların problemlerine çözüm üretmek amacıyla bir araya geliyoruz. Bu kapsamda, 250 kişilik toplum önderi ve İstanbul'da bulunan 600'ün üzerinde Sivil Toplum Kuruluşu ile iletişime geçtik. Bu faaliyetlerde Sivas'ın tanıtım elçiliğini yapıyoruz. Sivas'ın tarihini, doğal zenginliklerini, sanatını ve sanatçısını tanıtmak birinci görevimiz. Bu yönde büyük gayret sarf ediyoruz.”

 
Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 11:10

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17