Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi'nin ve Hacı Fatma Fitnat Camii’nin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı sona eren Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi ve Hacı Fatma Fitnat Camii’nin açılışını yapmak için Sancaktepe’yi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi'nin ve Hacı Fatma Fitnat Camii’nin açılışını yaptı.
banner46
İlk olarak Sarıgazi’de yapımı sona eren Hacı Fatma Fitnat Camii’nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazını burada kıldı.

Camii açılış parogramında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Belediye Başkanı İsmail Erdem eşlik etti.


Camiinin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm Müslümanlara hayırlı olsun diyorum. Caminin inşasını sağlayan hayırseverlere Allah razı olsun diyorum. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın, hayırlı olsun" dedi.


Daha sonra Abdurrahmangazi Mahallesi’de hizmete giren Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi'nin Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan, külliyenin Sancaktepelilere hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı rahmetle ve minnetle yad ettiğini ifade etti.


Külliyenin mimari tasarımı ve müştemilatıyla Sancaktepe'ye ve taşıdığı isme layık bir eser olduğunu kaydeden Erdoğan, camisi, kapalı otoparkı, konferans ve sergi salonları 70 bin kitaplık kütüphanesi, anasınıfı, gençlik merkezi, kadın merkezi, sanat atölyesi, bilgisayar sınıfı, el sanatları satış dükkanları ve müftülük hizmet binasıyla külliyenin ilçenin birçok ihtiyacını karşılayacağını anlattı. Külliyenin mimarisinin Selçuklu ve Osmanlı estetiğiyle bugünkü mimariyi bünyesinde başarıyla taşıdığını dile getiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, uzun yıllar Sancaktepelilere hizmet vereceğine inandığını söyledi.




Belediye Başkanı İsmail Erdem ise yaptığı konuşmada Prof. Dr.Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı misafir etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirerek; “Sancaktepe’deki vatandaşlarımızın sizden bir isteği var. Daha önce proje olarak hayalim dediğiniz en büyük şehir hastanesinin en kısa zamanda temelinin atılmasını istiyorlar vatandaşlarımız. Yeni okul projelerimiz var. Milli Eğitim Bakanlığımız yapmış olduğumu eğitime destek olarak bilgi evleriyle gençlik merkeziyle Sancaktepe gençliğimize hizmet veriyoruz. Bu tesisle 27. eğitim müessesine kavuşmuş olacağız. Gençliğe hizmet eden kadroyla Sancaktepeli çocuklara katkı veriyoruz. Gençlerimiz yaptığımız hizmet spor alanında 15 bin 535 lisanslı sporcuya sahibiz. Güreş takımımız var. Uzakdoğu sporlarında, basket, yüzmede önemli mesafeler aldık. İlçemizde yarı olimpik havuzlarımız var. Temel hedefimiz çocuklarımızı meşru zemine çekerek özellikle terörden farklı çete gruplarından madde bağımlılığın arındırmak. Çocuklarımız gelecektir. Büyük bir eseri hizmete açıyoruz, bizim hayallerimizden bir tanesiydi. 27 gece demokrasi nöbetinde Sancaktepeliler var oldu. Türkiye’de bir ilk olacak Çanakkale parkını inşa ediyoruz. 18 Mart’a yetiştirmeye çalışıyoruz. Sizi de bu açılaşa davet ediyoruz” şeklinde konuştu.


Açılışların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Belediye Başkanımız İsmail Erdem, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaralanarak gazi olan Sancaktepe’li İlhami Çil’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.



Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 01:13

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17