Adil Kandemir Sancaktepe İlçe Başkanlığına seçildi.

Sancaktepe 3. Olağan İlçe Kongresi, Mustafa Öncel Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Adil Kandemir Sancaktepe İlçe Başkanlığına seçildi.
banner46
Divan Başkanlığını İl Halkla İlişkiler Başkanı Ahmet Cin’in yaptığı kongre de spor kompleksi hınca hınç doldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra kongre başladı. 

Kongreye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milletvekilleri Mustafa Ataş, İsmet Uçma, Egemen Bağış, Osman Boyraz, İBB Kadir Topbaş, İl Başkanı Aziz Babuşcu, İBB Meclisi Grup Başkan vekili Abubekir Taşyürek, Tuzla Belediye başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Muhammed Mehdi Akman ve yardımcıları, Ak Parti Kartal Belediye başkan aday adayı Abdurrahman Karaismailoğlu ve çok sayıda üyeler katıldı.


Ekinci helallik istedi.

Kongrenin ilk konuşmasını Sancaktepe İlçe Başkanı Azmi Ekinci yaptı. Ekinci "Görev aldığım günden bu zamana kadar benimle canla başla çalışan ilçe yönetim kurulu üyelerimize, Kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum. Beni mahçup etmediniz ve bundan sonraki seçilecek ilçe başkanı kardeşimizle de aynı şekilde çalışacağınızdan şüphem yok. Bana haklarınızı helal etmenizi istiyorum." dedi. Ekinci'nin helallik istemesine salonda bulunan Ak Partililer coşkulu bir şekilde alkışladılar.


Kongreler Bizim İçin Bayram Günleridir


İl Başkanı Aziz Babuşcu bir konuşma yaptı. Sancaktepe teşkilatının gerek yerel seçimlerde, gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sürekli artan bir başarıya imza attığını belirten İl Başkanı, “Kongreler bizim için bayram günleridir. Şükürler olsun kongrelerimiz bayram havası içinde, sevgi ve heyecanla devam ediyor. Değerli arkadaşlar, kongreler siyaseten tazelenmenin yenilenmenin ortam bulduğu seçim ortamlarıdır, toplantılarıdır. Bugüne kadar Sancaktepe’de Azmi kardeşimiz AK Parti sancağını teşkilat mensubu kardeşleriyle beraber zaferden zafere taşımasını bilmiştir. Bugün de bu davanın bir neferi olarak kalmayı sürdürerek siyaseten ilçe başkanlığını noktalamış bulunuyor. Ben Azmi kardeşime teşekkür ediyorum. Takdirlerimi, minnetlerimi özellikle ifade etmek istiyorum. Sancaktepe’de bu anlamda siyaset yapan ve AK Parti sancağını daha yukarılara taşımak için bütün emeğini, gayretini ve tecrübesini ortaya koyan bu salonda bulunan ve bulunmayan bütün kardeşlerime gönül dolusu sevgilerimi, saygılarımı ve teşekkürlerimi özellikle ifade etmek istiyorum.” dedi.


İsmail Erdem'e teşekkür etti.


Kongrede teşkilat mensuplarına seslenen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sancaktepe’de hem yerel yönetim çalışmaları hem de teşkilat çalışmaları anlamında, gördüklerinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Avcı "Yurt dışında okulları gezdim ve Allahım bize de böyle okullar nasip et diye dua ettim. Sancaktepe'de bilgi evlerini gezip gördüğümde dedim ki; Bizde de böyle bilgi evleri varmış. Belediye başkanı sayın Erdem'e bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim." dedi. Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye son on yılda çok büyük bir değişim yaşadı. ‘Sessiz devrim’ olarak tanımlanabilecek bu değişimin en büyük örneklerinden biri milli eğitimde yaşandı. Çocuklarımızı Eski Türkiye’nin korkularından arındırmak, Yeni Türkiye için gerekli donanıma ve bilgiye kavuşturmak için giriştiğimiz reform çalışmaları bugün de devam ediyor. Bugün Sancaktepe’de görüyorum ki; millet her şeyin farkında, yapılanların farkında ve bunun olumlu karşılığını da bize veriyor.” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Sancaktepe 3. Olağan İlçe Kongresi sonucunda, Adil Kandemir Sancaktepe İlçe Başkanlığına seçildi.


Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2014, 23:06

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17