Hormonlu Tavuk Çin'de yasaklandı!

Türkiye'de hormonlu Tavuğu yasaklar mı? Tavuk mu? Yaratık mı?

Hormonlu Tavuk Çin'de yasaklandı!
banner46

Çin hükümeti son günlerde yoğun olarak tavuk tüketen birçok vatandaşının hormon bozukluğundan kaynaklanan büyük göğüs sendromu şikayetiyle hastanelere başvurması karşısında, tüm tavuk eti ürünlerini yasaklama kararı aldı.


Çin’de son günlerde hormon bozukluğu şikayetiyle hastanelere başvuran vatandaşların kanlarında yoğun miktarda, sadece tavukta bulunan bir proteine rastlandığı belirtildi.


Çin Halk Sağlığı Bakanlığı’nın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaya göre; hormonlu tavuk konusunda birçok vatandaştan şikayet aldıklarını belirtilerek, halkın sağlığını ilgilendiren konularda çok kararlı olduklarını, yasağa uymayan tavuk firması sahiplerinin idam edileceğini belirtildi.


Hormonlu ve antibiyotikli tavuklar, tüm dünyada olduğu gibi Çin’de de sıklıkla tüketiliyor. Üreticiler tavukların erken olgunlaşması için tavuk çiftliklerinde çoğu tavuğa hormon ve anitibiyotik veriliyor. Normalde 2 ayda olgunlaşan tavuklar, hormon sayesinde çok kısa süre içinde kesilecek bir hale geliyor.


Karardan en fazla Çin’li beyaz et üreticilerinin mağdur olacağı, kararın uygulanması karşısında birçok tavuk eti firmasının kapanma riskiyle karşı karşıya geleceği belirtildi.


Artık herkes beyaz eti yani tavuğu marketlerden alıyor, aslında tavuk aldığını sanıyor… Yediğiniz tavuklar aslında çok zararlı yapay proteinlerden oluşuyor. Vücudun tanımadığı bir besin yani.




kaynak; yeniakit.com 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2016, 03:13

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17