DEMOKRASİ

Demokrasi tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir.Monarşiden hele hele 21.yüzyılda söz etmek bile istemem.Tarih 29.09.2011 AKP İlçe Kadın...

DEMOKRASİ
banner46

Demokrasi tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir.
Monarşiden hele hele 21.yüzyılda söz etmek bile istemem.
Tarih 29.09.2011 AKP İlçe Kadın kollarının 3.olağan kongresi var. Her şey mükemmel gibi gözüküyor. Bütün zamanını bu teşkilata ayırmış başarılı bir başkan Sayın Hüsna BALCI aday. Birde sürpriz bir isim gündemde kadın kolları teşkilat başkanı Sayın Sibel BOZ. Bence bu renklilik mükemmel olacaktı fakat yapılan DEMOKRATİK baskılar ile Sibel Hanım adaylıktan çekiliyor.Oy kullanma başladığında ise başka bir DEMOKRASİ sergilenmeye başlıyor.Oy kullanma kabinlerinin girişinde iki bayan oy kullananları takip ediyor ve yeni bir DEMOKRASİ örneği başlıyor birden.Sibel Hanım’ın adaylıktan DEMOKRATİK yollarla çekilmesine tepki gösteren üyelerin boş oy attığını gören bu kraldan daha kralcı zihniyet yine DEMOKRASİYE baş vurup delegelere oy kabinine girmeden açık oy attırmaya başlıyor.
Bana göre o gün karşısına Tansu ÇİLLER veya Merhum Benazir BUTTO çıksa bile kazanacak olan mükemmel üstü çalışıp bu makamı hak eden Hüsna BALCI’nın zaferine bir grilik çöküyor.
02.10.2011 Kartal AKP gençlik kollarının kongresi vardı. O da ne 6 adaydan bahsediliyor. Bu kez ortalık rengârenk gözüküyor. Hevesim kursağımda kaldı kongre iptal. Halen daha bu kongre gerçekleşmiş değil. Bir rivayete göre sayı 3 e inmiş ama herhalde 1 e indirmek için DEMOKRATİK bir çözüm bekleniliyor.
15.10.2011 AKP ilçe kongresinde oy kullanacak delegeleri belirlemek için seçim var. DEMOKRATİK listeler hazırlanmış her mahalleden tek liste. İnceleme fırsatı bulduğum bazı listelerde Mahalle Kurucu başkanları bile yok. Kadın kolları kontenjanından en az 3 kişi var en güzel olanda bu fakat şahsen karşı çıktığım isimler yok degil. Gençlik kolları kontenjanından bazı mahalle başkanları listelerde yok ilginç.
Daha ilginç olanı delege listesindeki isimlerin çoğunluğu o mahallede tanınan isimler değil bu nedenle 1300-1400 üyeli mahallelerden 200-300 üye oy kullanıyor ve bazı isimlerin üstleri çiziliyor.
Beklide ben yanlış anlıyorum bu DEMOKRASİYİ.
Yada benim gibi yanlış anlayan hatta DEMOKRASİ için kendini feda eden bir lider olan Sayın Recep Tayyib ERDOGAN Bey’de bilmiyor bence bu DEMOKRASİYİ.
İlginç bir savunmadan bahsediyor kulisler bu DEMOKRASİYİ İstanbul İl Başkanlığı hazırlamış Kartal’da buna uymuş.
Eger DEMOKRASİ bu ise bunca masrafa ne gerek var buraya harcanan para ve zaman ile Somali başta olmak üzere Van daki depremzedelere yardım yapmak için kaynak olurdu.
Benim naçizane önerim DEMOKRASİ her zaman her yerde uygulanmalı.Sonra bedeli çok ağır olabilir.Önümüzde yerel yönetimler için bir seçim var.Bence zaman çok az.
Saygılarımla

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2011, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17