Pendik’te bereket var, Kartal da 300 meyhane!

Kartal’ın durumu gün geçtikçe vahim bir hal almaya başlamıştır. Bunu tek nedeni vardır; o da Kartal’ı yöneten zihniyetin yaşam tarzını ve ideolojisini ilçeye yansıtması anlayışıdır.

Bir zamanların Kartal’ı adeta Karga’ya dönmüştür. Küçükyalı’dan Tuzla’ya, Sancaktepe’den Sultanbeyli’ye kadar bütün ilçelerin babası olan Kartal vizyonsuz yöneticiler sayesinde geri kalmıştır.

Kartal’da 300 meyhane var!

2014 yerel seçimleri öncesi CHP’li bir dostumla kahve içip sohbet ederken bana itirafı ve iddiaları adeta içimi acıttı. Dostum dedi ki “Ben bir Cumhuriyet Halk Partiliyim. Alkole karşı değilim amaa, Eşlerimiz evin balkonunda çamaşır asarlarken mahallemizin göbeğinde ki meyhanede rakıyı kafaya dikenlerden ben ve mahalle halkı rahatsız oluyoruz. Emniyetten bir arkadaşa sordum 300 ün üzerinde Kartal belediyesi alkol ruhsatı vermiş” dedi. Bu iddia ciddi bir iddiadır.

İki Cami arası Meyhaneler!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz 2009 yılında seçildikten sonra ki ilk icraatlarından biri Hamam Sokağı meyhaneler sokağına çevirme projesidir. Bununla ilgili belediye meclisinden karar çıkartarak alkol satan yerlerin ibadethanelere, eğitim kurumları ve dershanelere olan mesafesini 100 metreden 50 metreye düşürttü. Bunu muhalefetin karşı çıkmasına rağmen yaptı. Oysa ki 6487 sayılı Kanunla değişik 4250 sayılı Kanunun 9’uncu maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları “Bu Kanun kapsamına giren ürünlerin perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az yüz metre mesafenin bulunması zorunludur.” Denilmektedir. Aslında halen Hamam Sokakta eğitim kurumları vardır ve Alkol satan yerlere 50 metre mesafeden yakın mıdır? Araştırmak gerekir.

Pendik’te bereket var

Kartal halkı akın akın Pendik’e alış veriş yapmaya, gezmeye gidiyor. Pendik’in çarşısında nerdeyse yüzlerce esnaf var. Gidin bakın hepsi iş yapıyor. Daha düne kadar Kartal’a bağlı olan Pendik, aldı başını gitti. Marinasıyla, çarşısıyla, kültürüyle adeta il olmayı hak ediyor Pendik. Pendik’in bu hale gelmesi, gelişmesi tesadüf mü? Hayır. Vizyon meselesidir. Pendik’i yönetenler Pendik’i seviyorlar. Kartal Belediye başkanı gibi, “Çok da umurumdaydı! Çeker çiftliğime giderim” demiyorlar.

Kartal’ın endişe veren dönüşümü!

Evet. Kartal; Meyhaneleriyle, gökdelenleriyle, azalan yeşiliyle, çoğalan betonlaşmasıyla, sürüklendiği borç batağıyla endişe veriyor. Kartal’da meyhanelerde çıkan kavgalar sonucu silahlı çatışmalardan ölen ve yaralananların sayısı küçümsenmeyecek kadar çoktur. Konu hakkında istenildiğinde Emniyet’ten gerekli bilgi alınabilir. Kartal’da Müteahhitler dikiyor, Belediye başkanı böbürleniyor. Belediye başkanının Kartal’ı hiç ama hiç sevmediğini düşünüyorum. Neden böyle düşündüğümü ayrıntılarıyla bir sonra ki yazımda açıklayacağım.

Kartal’da bereket yok!

Evet, Kartal’ın bereketi kaçmıştır. Kartal’ın sorunu, iddia edildiği gibi sadece 300 meyhane değildir. Kartal’da ciddi sayıda fuhuş yuvaları olduğu da iddia edilmektedir. 1 artı birler de ve birçok yerler de günlük kiralama yapılarak fuhuş yapılmaktadır. Bu fuhuş olaylarını da internet üzerinde kiralama usulü ile yapmaktadırlar. Bu fuhuş olayında yerel belediyeyi suçlamak elbette ki yanlış olur. Bura da Kartal’ı sevmeyen, vatanını sevmeyen “Vatan, Millet, Sakarya” edebiyatı yapan yalancı politikacıları suçlamak gerekir. Ya da onlara göz göre göre oy ve yetki verenleri! Eee böyle alkolün ve fuhşun tavan yaptığı bir yerde bereketin olmasını beklemek aptallık olur.

Körler, sağırlar!

Üzülerek belirteyim ki, Kartal çok bahtsız bir ilçe. Kartal iyi yönetilmediği gibi, muhalefet yapacak iradeye sahip muhalefette yok. Muhalefet sus pus. Sanki her şey güllük, gülistanlıkmış gibi seyrediyorlar. Kartal Körlerin ve sağırların bir birini ağırladığı bir ilçe gibi adeta. Müteahhitler Kartal’ın yollarını çökertiyorlar. Yüz yıllık ağaçlar kesiliyor, katlediliyor. Kartal’ın üstü gökdelenlerle dolarken, alt yapı bu artan ve artacak nüfusu karşılamayacak durumda. Kızılay Bulvarı yolu adeta rezil durumda. Geçen yıl Ağustos ayında kazılan ve üstüne yama yapılarak bozuk şekilde bırakılan yolda araç sahipleri isyan ediyor. Çoğu sanayinin yolunu tutuyor.

Ne demiştik; Pendik’te bereket var, Kartal’da 300 meyhane.

Sağlıcakla kalınız, bekleyin ki Allah bereket versin!

 
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah Beytekin
Abdullah Beytekin - 8 yıl Önce

Ağzına sağlık muhteşem bir yazı. Aytekin bey suç bu meyhanecilerde değil bu zihniyete yol veren vizyonsuz edilgen nasipsiz siyasetçilerde.. Bunun burada ızdırabını halk çekmekte ancak bunun hesabını mutlak suret ile cenabı Allah'a verecekler bu nasipsiz vizyonsuz edilgen politikacılar... Sağlıcakla kalın.

banner17