Yeditepe İstanbul Gazetesi 6 yaşında

Yeditepe İstanbul Gazetesi 6 yaşında
banner46

6.Yaş gününde Dostları yalnız bırakmadılar. 11 Şubat 2011 Cuma gecesi Kartal Emex Otelde gerçekleştirilen gecede yerel ve ulusal basının yanı sıra sanat siyaset ve iş dünyasından ünlü simalar geceye renk kattılar.

 Organizasyonumuz saat 20:00’de başarılı TRT sunucusu Berna Ocakçıoğlu’nun “İstanbul” adlı şiiriyle başlayarak, Sinevizyon gösterisiyle devam etti. ,

Ardından İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Saki Akyüz, gecenin anlam ve önemini belirten konuşmasında; “6 yıl önce haftalık yayın hayatına başlayan Yeditepe İstanbul Gazetesi, sizlerle birlikte ve sizlerin desteğiyle bu günlere geldi. Bu 6 yıllık yayın hayatımızda tarafsızlık, şeffaflık, doğruluk ilkelerimizden ve yürekli duruşumuzdan hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz. Yeditepe İstanbul Gazetesi olarak İstanbul’umuzun her köşesinde sizlerin sesi ve kulağı olduk. Sizlere her zaman doğru objektif bağımsız haber yapmaya çalıştık. Gazetecilik anlayışımız insanlık onuruna yakışır bilimsellik ilkeleriyle bütünleşmiş topluma en doğru ve bilinmesi gereken haberleri zamanında ulaştırırken, kişi veya kuruluşların hak ve özgürlüklerini rencide etmeden bu hizmeti yerine getirmeye çalıştık. Yeditepe İstanbul Gazetesi olarak 300 sayfalık İstanbul’daki Erzurumlular Ansiklopedisini yayın hayatımıza kazandırıp Türkiye genelinde dağılımını sağladıktan sonra şimdi de ara vermeksizin İstanbul’daki Rize ve Trabzonlular Ansiklopedi çalışmalarına hızlı bir şekilde başladık. Bu çalışmalarımızın yanında İstanbul’un kültürünü, tarihini, bilinmeyen yerlerini kısaca güzelliklerini anlatan Yeditepe İstanbul adında yeni bir Aylık dergi ile yayın hayatına girerek, İstikrarlı ve itibarlı bir şekilde büyük ve önemli işlere imza atarak azimle yolumuza devam ediyoruz. Yayın hayatımızın başlangıcından bugüne kadar daha büyük işler ve hizmetler bizleri bekliyor. Bizlere yüklediğiniz sorumluluğun bilincinde olup, sizlere layık olmak için günün 24 saatinde azami gayret içinde olacağız.  Bu sayede daha iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Tabiî ki bu inancı ve gücü kıymetli okurlarımızdan ve siz değerli dostlarımızdan almaktayız. Başarılı bir yolculuğumuz var, biz bu yolculuğa sizlerle beraber çıktık ve sizlerle devam edeceğiz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmanın peşinden değerli Sanatçılarımızdan Çoban Ali sahne aldı. Çoban Ali’nin sahnesinin ardından Sunucu Berna Hanım’ın şiiriyle devam eden gece’de ilk olarak Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ardından Pendikspor Kulübü Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakıf Başkanı Muammer Alemdaroğlu, Yazı İşleri Müdürü ve İmtiyaz Sahibi Saki Akyüz’den plaketlerini alarak, kısa birer konuşma yaptılar. Plaket takdimlerinden hemen sonra Sevilen sanatçılarımızdan Seyfi Doğanay’ın hastalığından dolayı geceye katılamaması nedeniyle, kendisini temsilen kızı Eda Doğanay bizleri gecemizde yalnız bırakmayarak, güzel bir müzik ziyafeti sundu. Ardından gazetenin köşe yazarları Av. Cengiz Tayfur ve Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan, sahneye davet edilerek organizasyonla ilgili düşüncelerini dile getiren kısa birer konuşma yaptılar. Sunucu Berna Ocakçıoğlu, ünlü Ressamlarımızdan Rüstem Yılmaz’ın Engelli Çocuklar için yapmış olduğu İstanbul’u anlatan tablosu’nu açık arttırma ile gösteriye sundu. Tabloya yoğun ilginin olduğu gecede Tuzla Belediye Spor ve Tesisler Müdürü Zekeriya Tutar, muhteşem eseri satın alarak Engelli Çocuklar’a katkıda bulundu. İstanbul’u anlatan eserin sahibini bulmasından sonra, İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Dernek Başkanı Hakan Manici, Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Uzmanı Opr. Dr. İhsan Önder Albayrak vekaleten Ufuk Türkmen , Remedy Hospital Başhekimi Mehmet Toprağı vekâleten Hastanenin Genel Müdürü Cumhur Balcı, gecenin ev sahibi olan İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Saki Akyüz’den plaketlerini alarak, kısa bir konuşma yaptılar. Sunucu Berna Hanım’ın Doktor adlı şiir’inden hemen sonra, sahneye Türk Halk Müziği Sanatçılarından Enver Çelik davet edilerek, konuklara albümünden şarkılar seslendirdi.

Yeditepe İstanbul Gazetesinin 6.yılı münasebetiyle düzenlenen gecede ünlü ve sevilen sanatçılarımızdan Naşide Göktürk sahneye çıkarak muhteşem sesi ve sahne performansıyla geceye damgasını vurdu. Sevenlerinin ayaktaki alkışları ve tezahüratları arasında şarkılarına devam eden ünlü sanatçı Naşide Göktürk, unutulmaz bir gece yaşattı. Halkın sanatçısı Naşide Göktürk, görmüş olduğu ilgiden dolayı çok memnun kaldığını ve burada bizlerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, başta gazete çalışanları, müzisyenler ve halkını selamlayarak sahne gösterisini bitirdi.  

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2011, 06:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17