Türk Ocakları Pendik Şubesi Nevruz Bayramını Coşkuyla Kutladı

Türk Ocakları Pendik Şubesi Nevruz Bayramını Coşkuyla Kutladı
banner46

Program Çanakkale Şehitleri ve Tüm Şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Türk Ocakları Pendik Şube Başkanı Ahmet KARA kürsüye gelerek yaptığı konuşmada “Muhterem hazirun. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.18 Mart Çanakkale şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Bir milletin, millet olmasındaki temel yapı taşlarından olan dil, örf, adet, inanç, sanat ve edebiyat gibi ictimai değerlerin canlı olarak ayakta durması ile o millet tarih sahnesindeki rolune devam edebilir. Milletlerin varoluş sebeplerinden en önemlisi ve milli toplumun sosyal dokusu olan kültür unsurlarının canlılığı ile milletler hayatiyet kazanırlar.

Kültür unsurları arasında en az değişen ve değişmenin en uzun süreli olanı örf ve adetlerdir. Milli kültürü yozlaştırmak, yok etmek,  milli unsurlar üzerinde şüphe yaratmak, milli tarih konularında bulunmak Türklük düşmanlarının çokça takip ettikleri bir yoldur.

Nevruz gibi bir bayramı Türk Kültürü bünyesinden koparmak isteyen Türklük düşmanı unsurlar bu haiin emellerine ulaşamamışlardır.

Türk Dünyasında Sultan Nevruz adıyla anılan ve Türklerin Ergenekon’ dan çıkış günü olan Nevruz, Doğu Türkistan’ dan Anadolu’ya, Anadolu’dan Balkanlara kadar kutlanan milli bir bayramımızdır.

Nevruz bir dua, bir bereket başlangıcı, birlik ve sevgi sembolu, bir kaynaşma hareketidir.

Sovyet döneminin özellikle Türklerin, milli kültür değerlerini yok etmeye yönelik baskı politikalarına ve yasaklarına rağmen kutlanan Nevruz, Türkler arasında kültür bağının kopmamasını sağlamıştır. Ayrı isimlerle parçalanan Türk Milletinin fertleri arasında ortak kültürel öğelerin bulunmasına yardımcı olmuştur.

Ömer Seyfettin 18 Mart 1914’ de yazdığı bir makalede “Nevruzun Türklerin Ergenekon’dan kurtuluş günü” olarak belirtmiş ve Türk gençliğinin belirli bir zamanda noktalanan mukaddes bir timsali yeni milli bayram olduğunun altını çizmiştir.

Nevruz Bayramı kutlanması Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde yeniden başlamıştır. Fakat Atatürk’ ün ölümüyle kutlanmasına son verilmiştir. 1998 Şubat ayında Marmariste yapılan TÜRK DÜNYASI Dışişleri Bakanları toplantısında Nevruz’ un Türk Dünyasının her yerinde milli olarak kabul edilmesi Nevruz’u bu köprünün sağlam bir temele oturmasını sağlamıştır. Kısaca Türk Kültüründen, tarihinden kaynaklanan Ergenekon “Nevruz” Bayramı her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş, temeli beşbin yıllık Türk Tarihine dayalı milli bayramımızdır.” dedi.

Konuşmanın ardından Türk Ocakları Pendik Şube Başkanı Ahmet KARA, Ülkücü Sanatçı Esat KABAKLI, MHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili A.Adayı Şenol YONDEMİR, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ramazan KÜÇÜKKÖK ve Türk Eğitim Sen 6-Nolu Şube Başkanı Sami ÇELİK örs ile demir dövdüler.

Daha sonra Türk Ocakları İstanbul Şubesi 2. Başkanı Atilla YAYIM tarafından Nevruz Bereket Duası yapıldı. Duanın ardından Op. Dr. Arif ŞANLI yönetiminde Sıra Gecesi yapıldı. Programın sonunda sahne alan Ülkücü Sanatçı Esat KABAKLI söylediği birbirinden güzel türkülerle salonu ayağa kaldırdı. Program sonunda Atilla YAYIM tarafından Esat KABAKLI’ya ve Op. Dr. Arif ŞANLI’ya Ahmet KARA tarafından plaket takdim edildi. Nevruz kutlamalarına halkın yoğun ilgi gösterdi, salon dolup taştı. Programa katılanlar arasında MHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili A. Adayı Şenol YONDEMİR, MHP Pendik İlçe Başkanı Erdin KILIÇ ve yönetimi, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ramazan KÜÇÜKKÖK ,Pendik Ülkü Ocakları Başkanı Vahdet KAYMAK, Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı Atilla YAYIM, MHP Kartal İlçe Teşkilatı , Türk Eğitim Sen 6-Nolu Şube Başkanı Sami ÇELİK, Ebubekir KARA,şube müdürleri, öğretmenler ve halktan yoğun bir  katılım vardı. Program sonunda yemek ikram edildi.

HABER- KAYNAK: EBUBEKİR KARA

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2011, 07:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17