Pendik’te, hafriyat kamyonu kimyasal madde yüklü kamyona arkadan çarptı.

Pendik’te, hafriyat kamyonu kimyasal madde yüklü kamyona arkadan çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle variller dolusu kimyasal madde yüklü kamyon devrilerek bir işyerinin bahçesine düştü. Patlama olmaması büyük bir faciayı önledi.

Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. İtfaiye uzun uğraşlar sonucu kaza yapan araçları olay yerinden kaldırdı. Kazada yaralanan 3 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Kaza, Şeyhli Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde saat 04.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, Kurtköy istikametine aşırı hız yaparak ilerleyen 34 EL 2870 plakalı hafriyat kamyonunun sürücüsü Ali Alten, direksiyon başındayken uyukladı. Sürücüsünün kontrolünden çıkan hafriyat kamyonu, aynı istikamette yol kenarında beklemekte olan Ergin Yılmaz’ın (44) kullandığı 34 ES 1611 plakalı kimyasal madde taşıyan kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle, yol kenarındaki demir parmaklıkları parçalayan kimyasal madde yüklü kamyon bir işyerinin bahçesine devrildi.

Hafriyat kamyonunun sürücüsü Ali Alten ile diğer kamyonun sürücüsü Ergin Yılmaz ve aynı araçta bulunan Halit Çakmak araçta sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Devrilen kamyonda variller dolusu patlayıcı ve yanıcı kimyasal madde bulunduğunu öğrenen polis ekipleri, caddeyi iki yönlü olarak araç ve yaya trafiğine kapattı. İtfaiyenin çalışmasıyla sıkıştıkları yerden çıkartılan yaralılar ambulanslarla Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2011, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17