Pendik yakında Metro’ya kavuşuyor

Deneme sürüşlerine başlanan Kadıköy-Kartal...

Pendik yakında Metro’ya kavuşuyor
banner46

Deneme sürüşlerine başlanan Kadıköy-Kartal metro hattı Şubat 2012’de yolcu taşımaya başlayacak. Pendik hattında ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Anadolu yakasının bir rüyası daha gerçek oluyor. 2005 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Kadıköy-Kartal metrosunda sona gelindi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; “Toplam uzunluğu 22 kilometre olan Kadıköy-Kartal metro hattı 4,5 kilometre daha uzatılarak, Pendik ve Kaynarca’ya kadar gelecek. Yakın zamanda inşaatına başlanacak olan Yakacık, Pendik ve Tavşantepe duraklarıda bittikten sonra Kartal’a kadar olan metro hattı Pendik ve Kaynarca’ya kadar ulaşmış olacak” dedi.

Pendik hattı için vagon sayısı arttırıldı

Hat için temin edilen vagon sayısı, hattın Kaynarca'ya uzatılması sebebiyle 120'den 144'e çıkarıldı. Ocak ayında başlayan sevkiyat sürecinden bugüne kadar 16 vagon sahaya indirildi. Metroda kullanılacak tüm araçlar, sürücüsüz kullanım özeliğine uygun olarak imal edildi. Bu sayede geceleri parklanma, tamir-bakım atölyesine intikal gibi operasyonlar, kontrol merkezindeki bir operatör vasıtasıyla ve sürücüsüz yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2011, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17