Pendik Belediyesi'nden Muhteşem Yardım Projesi

Pendik Belediyesi'nden Muhteşem Yardım Projesi

Bugüne kadar oluşturduğu projeler ile dikkat çeken Pendik Belediyesi, yeni başlattığı ‘Geri Kazanım ve Sosyal SorumlulukProjesi’ ile evde kullanılmayan ya da onarımı gereken eşyaları tamir edip; ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırırken hem çevrenin hem de ekonominin kazanmasını sağlıyor.

Son dönemlerde gerçekleştirdiği ‘Ne İş Olsa Yaparım Demeyin’, ‘Hurda Araç Toplama Kampanyası’,  ‘Şehirli Öğrenciler Köy Yollarında’ gibi projelerle ilçede olduğu gibi ülke çapında da yankı uyandıran Pendik Belediyesi, yeni sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor.‘Geri Kazanım ve Sosyal SorumlulukProjesi’ ile buzdolabı, çamaşır makinesi gibi eski ya da bozuk ev eşyaları yeniden değerlendirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Projede eşyalar 3 kategoride değerlendiriliyor

İhtiyaç sahiplerine yönelik düzenlenen projede ihtiyaç fazlası eşyaların toplanması 3 kategoride değerlendiriliyor. Kullanılabilir halde olanlar Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından teslim alınıp; Pendik Belediyesi Hayır Çarşısı aracılığıyla ihtiyacı olan vatandaşlara veriliyor. Tamir gerektiren eşyalar ise belediye, kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ile yapılan protokole göre meslek okulu öğrencileri tarafından tamir edilip yeniden kullanılabilir hale getirildikten sonra Hayır Çarşısı’na teslim ediliyor. Kullanılamaz halde olanlar, atık sınıfına konularak çevreye ve ekonomiye katkı sağlaması amacıyla geri dönüşüme gönderiliyor.

“Proje sayesinde ihtiyaç sahibi ile birlikte ekonomi ve çevre de kazanıyor”

Pendik Belediyesinin her zaman sosyal projeleri ön planda tutan bir kurum olduğunu belirten Belediye Başkanı Kenan Şahin “Bu proje ile hem ihtiyaç sahibi, hem ekonomi hem de çevre kazanacak” dedi. Proje sayesinde çöpe gitmesi muhtemel ev eşyaları tamir edilip kullanılabilir hale getirilmesi ile tekrar ekonomiye kazandırılacağına vurgu yapan Şahin; kampanyaya destek veren hayırseverlere de teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2011, 06:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17