Mahmut KILIÇ, Pendik Saadet Partisi yeni ilçe başkanı seçildi.

Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresini 2 Kasım 2014 Pazar günü Pendik Atatürk Kültür Merkezinde coşku, heyecan ve yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Mahmut KILIÇ, Pendik Saadet Partisi yeni ilçe başkanı seçildi.
banner46

Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, İl Başkan Yardımcısı Ahmet Türkcan, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Milli Gazete Genel yayın yönetmeni Mustafa Kurdaş, çevre ilçenin ilçe başkanları, Muhtarlar, STK temsilcilerinin de katıldığı 5. Olağan kongrede ilçe başkanlığına Mahmut Kılıç seçildi.

Pendik 5. Olağan İlçe Kongresi İstiklal Marşının okuması ile açıldı. İstiklal Marşının okunmasından sonra Mili Gazete genel yayın yönetmeni Mustafa Kurdaş konuşmalarını yaptılar. Kurdaş konuşmasında “Milli Gazete Erbakanca duruşunu ilelebet sürdürecektir” dedi. Konuşmasına devamında “Sermaye gücü, medya gücü ve siyasi nüfusu elinde bulunduran hak veya batıl zihniyetlerin çok kolaylıkla iktidarlara gelerek, hayırlı veya şer hizmetler yapabildiklerini vurgulayan Kurdaş, "İleri demokrasi palavraları ile bu milleti kandıramayacaklar. Allah (c.c)'ın izniyle Milli Gazete, Erbakan'ca duruşunu, Müslümanca bakışını ilelebet sürdürecektir. Biliyoruz ki, Milli Gazete Erbakan Hocamızın bu camiaya bıraktığı en mühim mirastır. Çünkü Milli Gazete ve duruşu Erbakan Hoca'nın eseridir. Biliyoruz ki, Milli Gazete O'nun bu millete, bu ümmete hediyesidir. O'nu tanıyan herkesin bildiği bir gerçek var ki, Milli Gazete'ye en büyük değeri, en büyük önemi O veriyordu. "Erbakan Hocamızı seviyorum" diyen herkesin gazetemize O'nun gibi sahip çıkacağına inancımız tamdır. Hocamızın hedeflerine sımsıkı sarılalım. Hoca gibi davranmak zorundayız. Bir eve mücahit yetmez." şeklinde konuştu. "Televizyon evlerin mabedi olmasın" diyerek TV'de yayımlanan çizgi ve normal dizilerde, batıl herhangi bir düzenin propagandasının yapıldığını belirten Kurdaş, "Şirinler çizgi filminde komünizm dikta ediliyor. Normal dizilerde baba ve annenin ihanetleri işleniyor. Ülkemizde boşanmalar kartopu gibi büyüdü. Aldatan kocalar dizilerin ortak konusu. İşte medya çekirdek aile yapımızı nasıl deformasyona sokuyor, görelim." Dizilerden örnekler veren Kurdaş, Anadolu insanın en sağlıklı yönü çekirdek aile yapısının korunması gerektiğini işaret ederek, "Televizyon bir aptal kutusudur. Tembelliğin baş sebebidir.  Medyanın gücü yalanı tekrardan gelir." dedi.

Mustafa Kurdaş’ın konuşmasından sonra divan kurulu seçimine geçildi. Kongre delegelerinin teklifi ile divan başkanlığına; İstanbul İl Başkan Yardımcısı I. Bölge Teşkilat Başkanı Hüseyin Oruç, divan üyeliklerine Bilal Çodur, Murat Acar ve İhsan Aydın seçildi. Seçilen divan kurulu aşağıdaki gündeme göre kongreyi devam ettirdi.


Divan heyetinin takdimi ile İlçe Başkanı Mahmut Kılıç’ın açılış konuşmasına geçildi.

 

İlçe Başkanı Mahmut Kılıç konuşmasında “Biz yerel seçimlerde söylediklerimiz politika olsun diye söylemedik, israfa usulsüzlüğe dikkat çektik, Pendik için yapılması gerekenleri aktardık” dedi. Konuşmasına devam eden KILIÇ; “Milli görüş hiçbir zaman gününü kurtarmak için siyaset yapmamıştır. Dolayısı ile bizler 30 Mart yerel seçimde söylediklerimizi politika olsun için söylemedik. İlçemizde gerçekleştirilen israfa ve usulsüzlüklere dikkat çektik ve yeni Pendik için yapılması gerekenleri insanımıza aktardık. Biz hep doğruları söyledik. Pendik'in bütün problemlerini açık ve net bir şekilde ortaya koyduk. Malumunuz olduğu üzere, 30 Mart seçimleri kutuplaştırma siyaseti nedeniyle bir genel seçim havasında geçmiştir. Projelerin değil, kasetlerin kavgaların etkin olduğu bir seçim olmuştur. Bunun sonucunda halkımız, Türkiye siyasetinin olağanüstü şartlarının da etkisiyle tekrar aynı kadronun devamını münasip görmüştür.”

Evet seçim geride kaldı ama Pendik ilçemizde bizim dikkat çektiğimiz hususlarda yanlışlıklar devam ediyor ve yapılması gerekenler göz ardı ediliyor. Bizim işimiz bitmedi.  Bu aziz millete olan muhabbetimizden, bu mübarek vatana bağlılığımızdan, ilçemize olan sevgimizden dolayı, aynı aşk ve aynı heyecanla hizmete devam edeceğiz, bütün hayırlı çalışmalarda üzerimize düşenleri yerine getirecek, İlçemizde yaşayanların aleyhine uygulanacak her türlü icraatın karşısında olarak mücadele vereceğiz.  Bununla birlikte önümüzde çok önemli olduğunu bildiğimiz 2015 seçimleri var. İnançlı, heyecanlı, azimli bir kadro ile seçmenlerimize ulaşacağız, ikna edeceğiz, dua edeceğiz ve en hayırlı hizmetleri yaparak bu seçimlerden inşallah zaferle çıkacağız.

Güncel Türkiye meselelerine de değinen Mahmut Kılıç “Türkiye Siyasette, ekonomide, dış politikada tıkanmıştır” diyen Kılıç, konuşmasının devamında şunları söyledi. “Türkiye maalesef bugün siyaseten, ahlaken, ekonomide ve dış politikada tıkanmıştır. Öncelikle Isparta’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden,  İşçi kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Öte yandan bir başka acımız Ermenek’teki maden faciasıdır. Her iki facianın arkasında basiretsizlik, tedbirsizlik ve vurdumduymazlık vardır. Isparta’daki meydana gelen kazada patron daha fazla kar etsin diye 20 kişilik minibüse tam 40 kişi bindirilmiştir. Maden ocaklarına işçi sağlığı, iş güvenliği, denetim ve önlemler için yatırım yapılmıyor. Böyle durumlarda hükümet yetkilileri mazlumu oynuyor. Kaza olunca, işçi ölünce, gözyaşları akınca, dikkatler kazaya çevrilince somada olduğu gibi kameralar eşliğinde bölgeye akın ediyor, aç kalıyor, susuz kalıyor, yoruluyor. Ancak daha sonra kazalar nasıl önlenir soruna herkes kayıtsız. Patronla beraber olup işçinin hayatını karartıyor, sonra sözüm ona milletle beraber olup ağlıyor. Böyle bir şey olamaz. Hep beraber izliyoruz. Buralarda çalışan vatandaşlarımız, ürününün para etmemesinden, yoksulluktan, işsizlikten yani toprağın üstünde karnını doyuramadığından dolayı mecburiyetten düşük bedellerle toprağın altına inmek durumunda kalıyor. Öte yandan dünyevi saltanatlar uğruna 1 Katrilyona 1000 odalı saraylar inşa ediliyor. 1m2 granitinin 16 maden işçisinin bir günlük ücretine saraylar inşa ediliyor. Bu nasıl bir anlayıştır nasıl bir vicdandır. Yerin binlerce metre altında 1000 liraya halkınız çalışırken, siz 1 katrilyona 1000 adalı başbakanlık binası yapamazsınız” dedi

 

İlçe Başkanı Mahmut Kılıç konuşmasının ardından divan kurulunun takdimi ile Faaliyet Raporu ve Hesap raporu okunarak ibra edildi. Yönetim kurulu ibra edildi.

Siyasi konuşmalar bölümünde İl Başkan Yardımcısı Ahmet Türkcan selamlama konuşması yaptı. Selamlama konuşmasından sonra Pendik İlçe Başkanlığı görevindeki çalışmalarından ötürü Pendik İlçe Başkanlığınca hazırlanan plaket İl Başkanı Birol Aydın tarafından Ahmet Türkcan’a takdim edildi.

Plaket törenin den sonra İl Başkanı Birol Aydın konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geldi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı İl başkanı Birol AYDIN 'da yaptığı konuşmada  şu hususlara değindi;

-Işid saldırıları ile 11 Eylül saldırıları arasında hiçbir fark yoktur. Aynı amaca yönelik tertiplenmiş ve işgale bahane yapılmıştır.

 

-Işid probleminin çözümünü Abd, İsrail, İngiltere, Fransa ile birlikte aramak ahmaklıktır. Ne öneriyor batılılar,  aynen ırakta olduğu gibi uçuşa yasak bölge, Işid'in elinde uçak mı var da bu karara varıyorlar, bölgedeki unsurlar ağır silahlarla donatılacak mış, 2,3 sene sonra bu silahların hedefi Türkiye olursa ne yapacaksınız.

-Tecrübe edilen tecrübe edilmez akrep sokar ateş yakar, bunlarla ittifak ederek bir çuvala girersek bunlar bizi sokarlar.

-Anadolu’ya bu kadar yatırım yaptığını söyleyen hükümete sormak lazım “ peki Anadolu niçin İstanbul’a göçüyor.” Demek ki adam akıllı yatırım yapamamışsın. Yanlış yatırım yapmışsın. İstanbul’a yatırım yapacağına Sivas’a yap, Tokat’a yap, Hatay’a yap. Anadolu’ya yatırım yapmak İstanbul’a yatırım yapmaktır.

-Bu hükümet bugüne kadar iki şeyi çok iyi yaptı, laf isteyene laf, para isteyene para politikasını uyguladı. Medyaya mazlumun yanındayım dedi, ama perde arkasında zalimlerle işbirliği yaptı.

-Çare belli çözüm belli, Milli Görüş zihniyeti ve onu temsil eden Saadet Partisi…

İl Başkanı Birol Aydın’ın konuşmasından sonra divan heyeti seçimleri yapmak üzere görevi Seçim Kurulu heyetine bıraktı.

Seçim Kurulu heyeti nezdinde delegeler 4 sandıkta oy verme işlemini geçekleştirdi. Oyların tasnifi neticesinde 5. Olağan Kongreye tek liste olarak giren Mahmut KILIÇ Pendik İlçe Başkanı oldu.


İlçe Başkanı Mahmut KILIÇ’ın konuşma metni.

Saygıdeğer misafirler,

Siyasi partilerimizin ve basınımızın değerli temsilcileri,

Sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, kıymetli muhtarlarım,

Bu salonu muazzam bir coşku ile dolduran davamızın  fedakâr mensupları,

Kıymetli delegeler, pek muhterem hanımefendiler ve sevgili genç kardeşlerim;

Bugün 2 Kasım 2014 Pazar. Cenab-ı Allah (cc)’ın izni ile Saadet Partisi Pendik İlçe Teşkilatı olarak 5. Olağan Kongremizi gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız.  Bu vesile ile konuşmamın hemen başında sizleri selamların en güzeli ile selamlıyorum. Muhabbetle kucaklıyorum. Kongremize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Sözlerime başlamadan önce bu toplantımızın sonuçlarının Saadet Partimiz, milletimiz, İslam Âlemi ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Rabbimize şükrediyorum ki bütün insanlığın saadeti için çalışan böylesine seçkin bir topluluğun üyesiyiz ve hakkı hâkim kılmanın kutlu mücadelesini veriyoruz.  Bu vesile ile İçinde bulunmaktan onur duyduğumuz Milli Görüş hareketinin kurulmasında ve bu günlere kadar istikametini bozmadan gelmesinde büyük emeği olan pek muhterem Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN hocamızı saygı ve rahmetle anıyorum. Bu kutlu yolda ona yoldaşlık eden, başta Genel Başkanımız Sayın Prof.Dr. Mustafa KAMALAK beyefendi, Yüksek istişare kurulu başkanımız Sayın Oğuzhan ASİLTÜRK ve YİK Üyelerimiz olmak üzere tüm büyüklerimize hürmetlerimi arz ediyor, dar-ı bekaya göçmüş olanlarını da rahmetle anıyorum.

Yine, Fikir ve kanaat önderlerimizin sırf kamuoyundaki genel yaygın kanaate ters düşmemek için savrulduğu, eski teşkilat mensuplarının gerçekleri bile bile dünyevileşerek geçici makamlar uğruna güce teslim olduğu yani mücahitlerinin müteahhit olduğu bir dönemde iyinin, faydalının, adaletin hakim olması için bütün zorluklara direnen, mücadele eden, bilinçli ve şuurlu bir duruş sergileyen siz değerli teşkilat mensuplarımıza ve kadim ilçe başkanımız Ahmet TÜRKCAN beyefendiye teşekkürlerimi sunuyorum.

Kıymetli delegeler, değerli misafirler;

Önemli bir seçimi geride bıraktık. 30 Mart seçimlerinde her bir kardeşimiz elinden geleni yaptı. Gece gündüz çalıştık, bütün arkadaşlarımız canını dişine takarak koşuşturdu. Bu vesileyle bir kez daha hepinizi yürekten tebrik ediyor, ortaya koyduğunuz gayret ve fedakarlık için hepinize şükranlarımı sunuyorum.

İnanıyoruz ki, hiçbir çaba, hiçbir gayret karşılıksız kalmayacaktır. Milli görüş hiçbir zaman gününü kurtarmak için siyaset yapmamıştır. Dolayısı ile bizler 30 Mart yerel seçimde söylediklerimizi politika olsun için söylemedik. İlçemizde gerçekleştirilen israfa ve usulsüzlüklere dikkat çektik ve yeni Pendik için yapılması gerekenleri insanımıza aktardık. Biz hep doğruları söyledik. Pendik'in bütün problemlerini açık ve net bir şekilde ortaya koyduk. Malumunuz olduğu üzere, 30 Mart seçimleri kutuplaştırma siyaseti nedeniyle bir genel seçim havasında geçmiştir. Projelerin değil, kasetlerin kavgaların etkin olduğu bir seçim olmuştur. Bunun sonucunda halkımız, Türkiye siyasetinin olağanüstü şartlarının da etkisiyle tekrar aynı kadronun devamını münasip görmüştür.

Evet seçim geride kaldı ama Pendik ilçemizde bizim dikkat çektiğimiz hususlarda yanlışlıklar devam ediyor ve yapılması gerekenler göz ardı ediliyor. Bizim işimiz bitmedi.  Bu aziz millete olan muhabbetimizden, bu mübarek vatana bağlılığımızdan, ilçemize olan sevgimizden dolayı, aynı aşk ve aynı heyecanla hizmete devam edeceğiz, bütün hayırlı çalışmalarda üzerimize düşenleri yerine getirecek, İlçemizde yaşayanların aleyhine uygulanacak her türlü icraatın karşısında olarak mücadele vereceğiz.  Bununla birlikte önümüzde çok önemli olduğunu bildiğimiz 2015 seçimleri var. İnançlı, heyecanlı, azimli bir kadro ile seçmenlerimize ulaşacağız, ikna edeceğiz, dua edeceğiz ve en hayırlı hizmetleri yaparak bu seçimlerden inşallah zaferle çıkacağız.

     

Değerli misafirler, Kıymetli kardeşlerim

Elbette böyle önemli bir toplantıda bir araya gelmişken, ülkemizin ve dünyanın şu an içinde bulunduğu durumdan söz etmeden geçmek olmaz. Ancak kongremizin gündemi dâhilinde yapılacak olan siyasi konuşmalarda bu konularda gerekli ve yeterli açıklamalar yapılacaktır. Bendeniz bu açılış konuşmamda sizlere sadece ana noktaları beyan etmeye çalışarak inşallah sözlerimi tamamlayacağım.

Türkiye maalesef bugün siyaseten, ahlaken, ekonomide ve dış politikada tıkanmıştır. Öncelikle Isparta’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden,  İşçi kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Öte yandan bir başka acımız Ermenek’teki maden faciasıdır. Her iki facianın arkasında basiretsizlik, tedbirsizlik ve vurdumduymazlık vardır. Isparta’daki meydana gelen kazada patron daha fazla kar etsin diye 20 kişilik minibüse tam 40 kişi bindirilmiştir. Maden ocaklarına işçi sağlığı, iş güvenliği, denetim ve önlemler için yatırım yapılmıyor. Böyle durumlarda hükümet yetkilileri mazlumu oynuyor. Kaza olunca, işçi ölünce, gözyaşları akınca, dikkatler kazaya çevrilince somada olduğu gibi kameralar eşliğinde bölgeye akın ediyor, aç kalıyor, susuz kalıyor, yoruluyor. Ancak daha sonra kazalar nasıl önlenir soruna herkes kayıtsız. Patronla beraber olup işçinin hayatını karartıyor, sonra sözüm ona milletle beraber olup ağlıyor. Böyle bir şey olamaz. Hep beraber izliyoruz. Buralarda çalışan vatandaşlarımız, ürününün para etmemesinden, yoksulluktan, işsizlikten yani toprağın üstünde karnını doyuramadığından dolayı mecburiyetten düşük bedellerle toprağın altına inmek durumunda kalıyor. Öte yandan dünyevi saltanatlar uğruna 1 Katrilyona 1000 odalı saraylar inşa ediliyor. 1m2 granitinin 16 maden işçisinin bir günlük ücretine saraylar inşa ediliyor. Bu nasıl bir anlayıştır nasıl bir vicdandır. Yerin binlerce metre altında 1000 liraya halkınız çalışırken, siz 1 katrilyona 1000 adalı başbakanlık binası yapamazsınız.

 

Maalesef ülkemizde uygulanan yanlış ekonomik politikalar sonucu bu düzende banka patronları kar rekoru kırarken,

işçiler  asgari ücrete mahkum edilmiştir. Açlık sınırı 1200 lira iken, asgari ücret 800 lira civarlarındadır. Yine uygulanan yanlış ekonomik politikalar sonucu bu sistem ürünleri para etmediği için çiftçiyi, yaşadığı toprağı terk etmek zorunda bırakarak şehrin varoşlarına mahkûm etmiştir. Yine bu bozuk sistem İnsanımızın bir kredi kartının borcunu başka bir kredi kartı ile ödemeye mecbur etmiştir.

 

Bunları uzatmak mümkün.

Bu sorunları Milli Görüşten başkası düzeltemez. Muhterem genel başkanımızın ifadesiyle Saadet Partisi, partilerin değil, bu zalim sistemin alternatifidir. Bu bozuk düzenin alternatifidir. Biz bu düzene bekçi olmaya değil, bu düzenin yerine adil bir düzen kurmaya geliyoruz.

 

 

 

Değerli Misafirler aziz delegeler;

Son birkaç yüzyıldan beri Dünya’da, genel olarak da yaşadığımız coğrafyada Hakkı üstün tutma yerine, gücü üstün tutan zalim iktidarlar dönemi yaşanmaktadır. Bugün nerede arşı titreten acı bir feryat yükseliyorsa orası bir İslam diyarıdır. Batı, İslam ülkelerine karşı bugün 20. Haçlı seferini yapmakta, adım adım büyük İsrail projesini  uygulamaktadır.  Küresel emperyalizm, bir kısım gafil işbirlikçileri kullanarak İslam Ülkelerine fitne tohumları saçmakta, kardeşi kardeşe kırdırmaktadır. Nitekim; Sadece şu son 10 yılda Sudan ikiye bölündü, Irak üçe bölündü, Libya kırka bölündü, Mısır’ın durumu ortada. Hemen yanı başımızda Suriye paramparça, yüzyılın en büyük insanlık dramı yaşanıyor. Ateş kapımıza dayandı. Ama bu iktidar, yangını söndürmek yerine ateşe benzin döküyor. Rotasını kaybetmiş bir gemi gibi bir o yana bir bu yana yalpa yapıyor. Dünya yeniden şekillendirilirken, coğrafyamız kurtlar sofrasında pay edilirken, iktidar ile muhalefet adeta çelik çomak oynuyor. Kısır polemiklerle vakit geçiriyorlar.

İşte en son bizleri derinden yaralayan bir olaya şahitlik ediyoruz. İslam dünyasının içinde bulunduğu ortamdan istifade eden korsan İsrail devleti Mescid-i Aksayı ibadete kapatma cüretini gösterebilmiştir. Amaç Mescid-i Aksayı Müslümanların kutsal mekanı olmadığı algısını yerleştirmektir. Sonrasında da ilk kıblegahımızı yıkmayı amaçlamaktadır.

 

Aksa işgal altındayken susanlara sesleniyoruz:

Neden görmezden geliyorsunuz, edebiyatı bırakın işin gereğini yerine getirin. Zaman zaman muhterem ERBAKAN hocamızın yolundan bahsediyorsunuz onun bu konudaki açıklamaları net değil miydi? Muhterem hocamız “İsrail güçten anlar” diyordu. Derhal İslam ülkeleriyle birlikte Filistin Barış gücü oluşturun, İsrail’le bütün gizli-açık ilişkilerinize son verin. Bunu yapmazsanız bu mesuliyetten kurtulamayacaksınız.

 

Algıları yöneterek insanları aldatmayı başarsanız bile tarih sizi affetmeyecek.

Bugün sadece İslam alemi değil, tüm dünya kapitalist sömürünün esiridir. Bu sömürü, bu kaos, bu zulüm, ancak ve ancak, gücü değil, hakkı üstün tutan bir anlayışla önlenebilir. Adil bir düzenle bertaraf edilebilir. İnsanlık, ancak ve ancak Adil Düzen ilkelerinin hayata hâkim kılınmasıyla barış ve huzur bulabilir.

 

İşte bu inanç ve şuurla kongremizi yapıyoruz.

Bunca tahribata, bunca ihanete, bunca ambargoya rağmen Milli görüşçüler dimdik ayaktadır.

Ve dün olduğu gibi bugün de aziz Milletimize hizmet edebilmenin heyecanı içindedir.

Bu salondaki muhteşem coşku, bunun göstergesidir.

     

 

Değerli misafirler, Kıymetli kardeşlerim;

Milli Görüşçülerin amaçları da hedefleri de bellidir.

Birinci hedefimiz, Yaşanabilir Bir Türkiye’yi kurmak,

 

İkinci hedefimiz, Yeniden Büyük Türkiye’yi kurmak,


Üçüncü hedefimiz ise, İslam Birliğini tesis ederek, zulmün değil adaletin, sömürünün değil hakça paylaşımın hakim olduğu Yeni Bir Dünya kurmaktır. 

 

Cenab-ı Allah bu hedefleri gerçekleştirmeyi bizlere nasip etsin. 

 

Bu duygularla hepinizi yürekten selamlıyor,  kongremizin ülkemiz için, İslam alemi için ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini diliyorum.

 

Zafer inananlarındır ve zafer yakındır. 

 

Mahmut Kılıç

Pendik İlçe Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

  
Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 00:20

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17