Kubilay Öztürk Milletvekili Aday Adayı

25 yıldır Pendik’te gazetecilik yapan YEREL HAYAT gazetesi imtiyaz sahibi Kubilay Öztürk, İstanbul 1. Bölgeden milletvekilliği adaylığı için AK Parti’den müracaat etti.

Kubilay Öztürk Milletvekili Aday Adayı
banner46

16 Şubat’ta AK Parti İstanbul il merkezine giderek adaylık müracaatında bulunan Öztürk, meslektaşlarına yaptığı açıklamada, ömrünün kalanını siyasetle ilgilenerek geçirmek istediğini belirtti.

Yıllardır özellikle Pendik eşrafı tarafından verdiği mesleki hizmetlerle tanınan Kubilay Öztürk, üretkenliği ile bir çok esere imza attı. YEREL HAYAT gazetesi olarak üç yıllık bir çalışmayla Pendik’in bugünlerini yarınlara taşıyacak dev bir esere imza atan Öztürk, YAŞAYAN PENDİK adıyla 964 sayfalık bir Ansiklopediyi Pendiklilere takdim etmiş oldu. Öztürk, gazete ve dergi çalışmalarının yanı sıra sıra dışı ürünlerle ve kendine has bir yayıncılık anlayışıyla hizmet veren, yakından tanıyanların muhabbetini sevdikleri bir isim olarak dikkat çekiyor.


Kubilay Öztürk kimdir?

1964 yılında memleketi Erzurum’da dünyaya geldi. Eğitim yıllarını memleketinde geçirdikten sonra 1986 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti. Askerlik vazifesini yavru vatan Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra evlenerek, Yazıcı kardeşlerin çıkardığı Pendik Gazetesi’nde meslek hayatına başladı.


İlk gazetesini Üsküdar’da DUYURU adıyla çıkardıktan sonra bu gazeteyi devredip, 1998 - 2003 döneminde KAYNARCA 2000 adıyla ikinci gazetesini çıkardı. 2006 yılında dergi yayıncılığına karar vererek, YEREL HAYAT adıyla dergi çıkarmaya başladı. YEREL HAYAT’ı hem gazete hem dergi formatında yayınlayan Kubilay Öztürk, daha sonra patentini aldığı YEREL HAYAT adıyla şirketleşerek değişik ürünler yayınlamaya devam etti. 25 yıllık meslek hayatında 20'nin üzerinde özgün esere imza atan Öztürk, en gözde eseri YAŞAYAN PENDİK ANSİKLOPEDİSİ’ni üç yıllık bir çalışma sonrasında hayata geçirdi. YAŞAYAN PENDİK ANSİKLOPEDİSİ’nden sonra, geçtiğimiz günlerde Haritalarla Pendik adlı eseri Pendik’e kazandıran Öztürk, Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği kurucularından. Halen eğitim hayatına Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü üçüncü sınıtfa devam eden gazeteci yazar Kubilay Öztürk, Sarı Basın Kartı sahibi, evli ve yedi çocuk babasıdır.

 


Değerli meslektaşımız Kubilay Öztürk’e çıkmış olduğu yolda başarılar dileriz… 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 16:19

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17