Hüsamettin Elçi Duduzar’da hem sofrasını, hem de gönlünü açtı

Ahi Evran Duduzar'da iftar açtı.

Hüsamettin Elçi Duduzar’da hem sofrasını, hem de gönlünü açtı
banner46

Kaynarca Havalisi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifinin her yıl gerçekleştirdiği iftar yemeği Cuma akşamı Duduzar Turistik Tesislerinde gerçekleştirildi.

İftar yemeğine katılanlar arasında Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Kaynarca Havalisi Kredi ve Kooperatif Başkanı Hüsamettin Elçi. Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Öztürk, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil, Pendik İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu. Aygad Başkanı Aytekin Yaşar, Aygad Başkan Yardımcısı Saki Akyüz, Aygad Yönetimi ve çok sayıda sivil toplum örgütleri yer aldı.

 Programda söz alan Kaynarca Havalisi Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Kooperatif Başkanı Hüsamettin Elçi şunları dile getirdi.


Ahi Evran gönül açmanın sofrası ve onun adıdır. 

‘’Sayın Kaymakamım; samimi bir şey söyleyeyim, hiçbir hazırlık yapmadım ne derim, ne söylerim ne hitap ederim diye.  Çünkü bu sofranın adı güzel Ahi Evran sofrası biraz önce söylendiği gibi burası bir gönül sofrası Ahi Evran paylaşmanın, Ahi Evran yardımlaşmanın, Ahi Evran gönül açmanın sofrası ve onun adıdır. Biz bu ismi verirken, elbette ki kökten aldığımız o edebin, o adabın söylemlerin üzerine kurduk soframızı. Ben hiç bir şey konuşmayacağım. Çünkü şehrimizi idare edenler burada, şehrimizin sanatkârları burada bölgemizin sivil toplumunun Başkanları burada, benim her şeyden ayrı tuttuğum kardeşim dediğim. Pendik'i yöneten muhtarlarımız burada, basınımız değerli insanları burada ve gönül dostlarım burada. Bu kadar güzelliğin karşısında ne dersen de, sevgiden öte başka bir şey söylenmez ki.


Başım üste geldiniz.  

Biliyorum her biriniz belki çocuğunuzu, belki programınızı, belki aşınızı bırakıp bu sofrada muhabbetimizi paylaşmaya geldiniz. Samimi söylüyorum, yürekten söylüyorum bunu iyi ki geldiniz. Hoş geldiniz sefa geldiniz, başım üste geldiniz. Sadece her birinizi karşılarken inanın açlıktan ölüyordum. Bu gün biraz farklı çarptı Ramazan bana ama her birinizin elini sıktığımda, her birinizin gözlerine baktığımda samimi söylüyorum sanki yeniden enerji doldum. Uzaklardan gelen misafirleriz var, zahmet çekenler var, onlar geldiler bizlerin gönlünü yaptılar. Onlar geldiler ülkemin birliğinin modelini verdiler.  Bizim tek bir şeye ihtiyacımız var ve bu gün Sayın Müftüme Allah'ım razı olsun etrafına topladı ve duasını etti. Ben bir tek dua edeceğim.

 
600 sene kurtla kuzu birlikte olmuştur.

 Çünkü Rabbim öyle buyuruyor diyor ki; üç noktada duaları geri çevirmem diyor. Ben iman etmişim buna üç nokta birisi neresi biliyor musunuz? Birisi işte sizin bu oruçlu nefeslerinizle yaptığınız oruç ve dualardır. Bu gün bu sofrada yapılan dua geri dönmeyecek diye Mevla'mın vaadi var. Ben iman etmişim isterse döndürsün. Ben buna iman etmişim onun için bu fırsatı değerlendireceğim ve her birinizden en büyük ihtiyaç duyduğumuz şeyi Mevla'mdan niyaz edeceğim. Ya rabbi: bizim birliğimizi sağla, Ya rabbi bizi atalarımız ve dedelerimiz gibi muhabbetli eyle kudretli eyle. Gerisi kolay o sevgimizi yüreklerimize tekrar iade et ki; o sevgi sadece ülkemi değil; dünyayı bin sene 600 sene idare etmiş ve kurtla kuzu birlikte olmuştur. Size samimi bir şey söyleyeyim; Bir arkadaşım vardı adı Macarcik diye, bu arkadaş bir elektronik mühendisiydi. Bütün dinleri ve bütün dünyayı araştıran bir insandı. Bir gün sordum ona dedim ki; Bu kadar araştırıyorsun ne gördün? Tek bir cevabı oldu, bakın Allah adına diyorum. O cevabı onun ağzından olduğu gibi size naklediyorum.


Biz de Müslüman kalsaydık. 

Dedi ki; Elçi, keşke Osmanlı Macaristan’dan gitmeseydi de, biz de Müslüman kalsaydık. Onlar bunun farkında ne olur, ne olur bizde bunun farkında olalım. Ne olur artık elleri birbirimize uzatalım. Benim ülkemin bir tek şeye ihtiyacı var her şeyi aştık Allah’ın izniyle artık ben Avrupa' ya gittiğimde başka ülkelere gittiğimde havaalanlarına heveslenmiyorum. Hatta beğenmiyorum diyorum ki; benim ülkem buradan daha önde yollara gittiğime ben daha öndeyim diyorum. Bir tek şeye hevesleniyorum, onu’ da bilin samimi bilin birilerinin bu muhabbet peteğine çomak sokmasıdır bu. Bunu artık fark edelim. Biz esnaf ve sanatkârların temsilcileri olarak biz bunu ülkemizde imar etmek için çaba sarf edeceğiz. Sayın, sivil toplum örgütlerimin başkanlarından bunu rica ediyorum. Muhtarlarımdan bunu istirham ediyorum. Basınımdan bunu istirham ediyorum. Belediye Başkanımdan, Belediye Başkan Yardımcılarımdan, Diyanetimden ve Kaymakamımdan bunu istirham ediyorum. Ellerimizi birbirimize uzatalım ve yara Rabbi diyeyim şu oruçlu ağızla sana elimizi açtık bizim birliğimizi daim eyle her biriniz uzaklardan geldiniz şu fukara gönlümü şen ettiniz Allah'ımda sizin gönüllerinizi şen etsin. Teşekkür ediyorum şeref verdiniz hoş geldiniz’ ’diyerek sözlerine son verdi.

Şen olmak için geliyoruz.

şen olmak için geliyoruz.

Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Öztürk "Sayın Kaymakamım, Sayın Müftüm, sivil toplumumuzun değerli temsilcileri ve değerli basınım, değerli hanımefendiler beyefendiler. Hepinizi şahsım ve Pendik Belediyesi Başkanı Salih Kenan Şahin adına selamlıyorum. Cenabı Hakk tutmuş olduğumuz oruçları, yapmış olduğumuz ibadetleri kabul eylesin. Hüsamettin ağabey buraya gelip beni şen ettiniz diyor ama biz buraya onun güzel sohbetlerini dinleyerek şen olmak için geliyoruz. Her defasında kendisinden sonra söz alıyorum. Söz üstadından sonra söyleyecek söz bulamıyorum. Hakikaten dualarına ve temennilerine yürekten katılıyorum. Hakikaten zor bir süreçten geçiyoruz. Elhamdülillah devletimizin kararlılığı samimi duruşu inşallah ülkemiz üzerinde oynanacak oyunları bozacak. Biz bunun için bu mübarek günlerde dua ediyor ve temennilerde bulunuyoruz. İnşallah birliğimiz beraberliğimiz daim olur. Bozmak isteyenlere Cenabı Hakk fırsat vermesin. Hepinizi saygı ile selamlıyorum şimdiden Kadir Gecemizi ve Ramazan Bayramımızı tebrik ediyorum. Çocuklarınızla ve sevdiklerinizle nice güzel günlere, güzel bayramlara Cenabı Hakk kavuştursun. Allah’a emanet olunuz hayırlı akşamlar.

Allah terör belasından bu ülkeyi korusun.


Allah terör belasından bu ülkeyi korusun.

Daha sonra mikrofona gelen Pendik Kaymakamı Osman Tunç yaptığı konuşmada "Çok Değerli Belediye Başkan Vekilim, Kıymetli Müftüm, Kaynarca Esnaf Kefalet Kooperatifinin çok değerli Başkanı, Yöneticileri, Muhtar arkadaşlarım, sivil toplumun çok değerli başkanları, muhterem hanımefendiler, beyefendiler hepinizi en içten duygularımla yürekten sevgi ve saygı ile selamlıyorum. ALLAH oruçlarımızı kabul etsin. Ramazanın 3 te 2 sini bitirdik 3 te 1 i kaldı. Son günlerde hakikaten tuttuğumuz oruçlar hakiki oruca benziyor. Dilimiz damağımız kuruyor ama orucun keyfi böyle çıkıyor. ALLAH birliğimizi beraberliğimizi bozmasın ben Cizre’de Silopi’de Sur ’da görev yapan. Bizlerden belki bir saat önce orucunu açmış polis kardeşlerimize, asker kardeşlerimize de Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim onları korusun. Bugün bu ülkenin canı orada atıyor. Daha önceki dönemlerde daha değişik yerlerde atmıştı. Rabbim hem onları korusun hem de bu ülkede dostça kardeşçe yaşamak isteyen oranın eşrafı oranın insanı güzel insanlar dostlarımız arkadaşlarımı9z var. Rabbim onları da korusun. Allah terör belasından bu ülkeyi korusun. Rabbime şükrediyoruz suyun tadını çok daha güzel anlıyoruz oruçta. Bir tas çorbanın ne kadar güzel olduğunu Rabbim oruç vesilesi ile bize öğretiyor. Şunu anlıyorum ki eskilerin bir lokma bir hırka dediği şey var ya bir lokma ile yemeğini geçiren bir lokmaya şükürler eden o derviş gönüllü insanların. Bir lokmadan aldığı lezzet aslında bizim bu ramazan öncesinde dört beş saat aralıklarla yediğimiz yemeklerden aldığımız lezzetten çok daha kıymetli imiş. Bunu bize ramazan gösteriyor hakikaten uzun süren açlıktan sonra içtiğimiz bir bardak su ne kadar güzel içtiğimiz bir tas çorba ne kadar güzel bize bunu öğreten Rabbime şükürler olsun. Ve en önemlisi bu güzel sofralar dostlarla bir arada güzel bugün de güzel insan dost insan Hüsamettin Bey’in çağrısına hep beraber iştirak ettik. Ben onun şahsında tüm esnaf kardeşlerime Rabbim’den başarılar diliyorum. İşleri güçleri rast gitsin tuttukları altın olsun. Zaman zaman esnafımızın zor günler yaşadığını8 biliyoruz ama bunların hepsinin atlatılacağına yürekten inanıyorum. Yaşana diğer sıkıntıların ülkemizi yolundan çevirmeyeceğine vatandaşlarımızın işinin gücünün bozulmasına müsaade etmeyeceğimize hep birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum şimdiden Kadir Gecemizi ve Ramazan Bayramımızı tebrik ediyorum. İyi akşamlar diliyorum.

 

 
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 01:34

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17