Halit Temiz; ''Umudun adresi CHP'dir'''

CHP Pendik eski ilçe başkanı Halit Temiz A. Adaylığını açıkladı. İlçe binasında yapılan açıklama öncesi Pen Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda yaptığı konuşmada ilk önce anne ve babasına teşekkür eden Halit Temiz dostlarıyla bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Halit Temiz; ''Umudun adresi CHP'dir'''
banner46

Halit Temiz“Ben daha çocukken annem ve babam kulağıma Ya Muhammet Ya Ali diye fısıldadılar. Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli’yi fısıldadılar. Okula başladım büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ü öğrendim. Mustafa Kemal’i tanıdıkça hayranlığım arttı. Ve şu an Mustafa Kemal’in n kurmuş olduğu partiye hizmet etmekten gurur ve mutluluk duyuyorum. Büyüklerimin öğretileriyle hoşgörüyü öğrendim. Kırdıklarımdan özür dilemeyi, beni kıranları affetmeyi öğrendim. Bu öğretiler bana dostlukta, iş hayatında ve vatana hizmet etmede başarıyı getirdi” dedi.


Ülkenin vahim durumu ortada

Halit Temiz konuşmasına şöyle devam etti. “Her şeyden önce bu vatanın bir ferdi olarak ülkemizin içinde bulunduğu durumu görüyor ve bu çıkmazlardan kurtulması için el birliği ile çalışmamız gerekli olduğunu düşünüyorum.  Özellikle partimizin mensubu ve Tuzla ilçe başkanlığı yapmış bir isim olan Tekin Ağırman’ın uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, ülkemizi derinden etkileyen ve Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesi ülkemizin içerisinde bulunduğu durumun ne kadar vahim noktalara geldiğinin göstergesidir. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız ve bu sorunu çözmek için el birliği ile çalışacağız” dedi.


Umudun adresi CHP

Toplantı sonrasında CHP ilçe binasına geçen Halit Temiz burada CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adaylığını deklare etti. Halit Temiz ülkenin içerisinde bulunduğu şartları konuşulmaya başlanması durumunda saatler süreceğini ifade ederek başladığı konuşmasında Süleyman Şah Türbesi’ne yapılan operasyon değinmeden geçemeyeceğini belirterek, “ Daha önce Musul-Kerkük petrollerini  alacağız diye yola çıkanlar şimdi Süleyman Şah Türbesi’ni de yanlarına alarak adeta kaçarak çıktılar. Toprağımızı IŞİD’e  terk ettiler. Ancak medya da çıkan açıklamalara baktığınızda sanki Suriye’yi zapt ettiler. Irak’ı Kıbrıs’ıda alarak topraklarımızı genişletmişler gibi demeçler verip açıklamalar yapıyorlar. Maalesef IŞİD’e ülkemiz boyun eğmek zorunda kaldı.

Böylesine büyük sıkıntıların yer aldığı günler yaşıyoruz. Bu sıkıntıları 7 Haziran’da sona erdirmek için umudun adresi olan CHP’yi iktidar yapmalıyız.


Sistematik kadın cinayetleri

Sosyal yaşama baktığımızda birkaç gün önce yaşadığımız Tekin Ağırman’ın sinsice bir saldırıya uğraması, kadına şiddet olaylarında ki vahşetin adeta son noktası olan Özgecan Aslan’ın canavarca katledilmesi ülkemizde ki kaosun her noktaya yerleştiğini gösteriyor. Ülkemizde kadına şiddet olayları şekil değiştirdi ve sistematik kadın cinayetlerine dönüştü. Türkiye’nin ne kadar zor şartlarda olduğunu görmek için ya yakın çevremize ya da medyayı takip ettiğimizde görebiliyoruz.


Bunlara dur diyecek olan iktidar CHP olacak, bizler olacağız. Küçük ölçekte baktığımız zaman bu yaşanan iki olayı yakın zamanda ülkemizin içine düşürüldüğü çağdışı eğitimin ve toplumun dönüşümünün sonuçları olarak değerlendiriyorum. Dini değerlerin çarpıtılarak sömürüldüğü sosyal devlet anlayışının yok edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Hukukun üstünlünün yok sayıldığı, adeta padişahlığa özenen tek adam yönetimine doğru götürülmek istendiği bir süreçten geçiyoruz.


Hortumlanıyoruz

Bir yandan ülke kaynaklarımız yandaşlar tarafından hortumlanırken diğer yandan yolsuzluk hızla artmaktadır. Ülkemizde yaşanan yoksulluğun yolsuzluğun ne kadar arttığını anlamak için belediyelerin faaliyet raporlarını incelemek yeterli olacaktır diye düşünüyorum.   Yapılan sosyal yardımlar her yıl katlanarak artıyor. Bu artışta yardıma muhtaç ailelerin, insanların ne kadar çoğaldığının açık göstergesi.


Kaygılı bir toplum olduk

Artık anne babalar kendilerini bıraktılar çocuklarımın geleceği ne olacak kaygısı yaşamaya başladılar. Bu kaygı artık yaşam tarzı olmaya başladı. Mutlu azınlık dışında kalan bireylere baktığınızda herkesin yüzünde bir kaygı ifadesi görüyoruz. Bu kaygılar insanların sağlığını etkilemeye başladı. Hastaneler dolup taşıyor. Emekli olacak yaşa gelen insanlar halen daha iş arıyorsa, her evde bir işiz mutlaka varsa, iş bulamayan üniversiteli çok zor şartlarda okuduğum üniversiteyi neden okudum diye düşünüyorsa kimse bu ülkenin büyüme kaydettiğini iddia edemez” dedi.


sorun sıfır komşu

Dış politikada son derece yalnızlaşan bir ülke durumuna gelindiğini ifade eden Temiz” Sıfır sorun diye yola çıkıldı sorunlar artı olurken sıfır olan komşularımız oldu. Sorunların eksiye inmesi ve komşularımızla olan iyi diyaloglarımız CHP’nin iktidarı ile gerçekleşecektir. 8 Haziran’da CHP iktidarı ile sorunlar çözülmeye başlanacak ve Atatürk’ün Türkiye’si hızla hak ettiği konuma gelecektir. CHP ‘nin 6 okunu simgeleyen değerleri yanında belli bir misyonu da var. CHP ile dışa bağımsız bir ülke ve vatan toprakları içerisinde özgür laik, çağdaş devlet, laik toplum oluşturma CHP’nin misyonları arasındadır. Bunun yanında anti emperyalist duruş her zamanki gibi ruhudur ve asla bu ruhu kaybetmez” şeklinde devam etti.


Ön seçimi savunduk

Beraber siyaset yaptığı kişilerle her ortamda parti içinin olmazsa olmazı olarak ön seçimi savunduklarını ifade eden Halit Temiz, ilçe başkanlığı döneminde yaşanan kongre olayını değerlendirerek “Parti içi demokrasiyi savunduğumuz için de ben ilçe başkanlığımdan istifa ederek değil, kongre yaparak emaneti aldığım arkadaşlarıma teslim etmeyi  uygun gördüm. Yönetim kurulu arkadaşlarım sen bırakırsan bizde bırakırız demeleri üzerine böyle bir karar aldık. Çünkü istifa olduğu takdirde atama gerçekleşecekti. Bizde genel merkezimiz ve il başkanlığımızın oluru ile kongre kararı aldık ve parti içi demokrasiyi yaşattık. Siyasi yaşımım boyunca gençlerin bir yere gelmesi için çaba sarf ettim. 45 yaşında ilçe başkanı olabildim.  Bu çabamın en büyük örneği benden sonra daha genç bir kardeşimizin ilçe başkanı olması bunun  işaretidir. Gençlik kollarında görev alması gereken yaşta ilçe başkanı olarak görev yapıyor. Bundan sonra ki çalışmalarımda inşallah ilçe başkanı arkadaşımın bir kadın olması yönünde olacaktır” dedi.


Ceylanlar sürü olursa kurtlar yiyemez

Doğa ve hayvan haklarına olan duyarlığı, özellikle hayvanlarla ilgili yaptığı çalışmalar ve ilçe binasının iç tadilatı sırasında daire içerisinde yavrulayan bir anne kedinin korkmaması için inşaatı durdurması ile tanınan Halit Temiz;  Neden ilçe başkanlığı yapmış bir kişi olarak kontenjana talep açmayıp bu kadar aday adayı varken cesaret gösterip,  partililerin huzuruna çıktığını doğal hayat üzerinden verdiği bir örnekle açıkladı. Halit Temiz “Pınar başında su içmeye giden ceylanın yanına bir kurt yaklaşmış ve burası benim su içemezsin demiş. Ceylan başka bir pınara gitmiş kurt yine karşısında burası benim diyor. Başka bir pınara gidip tekrar kurdu karşısında görünce demiş ki, bunun amacı bana su içirmemek değil beni yemek. Biz hepimiz bu pınarın başına gelirsek o kaçar’ Bende bu anlamda o ceylanlarla beraber yola çıkmaya karar verdim. Bu seçimde ipi kim göğüslerse ki isterim ki hepimiz göğüsleyebilelim. Dayanışma içerisinde olacağız. Örgüte hizmet etmiş emek vermiş hangi arkadaşımız seçilirse seçilsin ben kendimi seçilmiş olarak göreceğim. Onların da aynı duygularla bu yola çıktığına eminim” diyerek konuşmasını tamamladı. 
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 19:05

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17