Gönül Dostları Elçi’nin Ahi Evran sofrasında buluştu.

Pendik'in güzel mekanlarından Duduzar, iftar yemekleriyle ve doğal ortamıyla adeta cezbediyor.

Gönül Dostları Elçi’nin Ahi Evran sofrasında buluştu.
banner46

Kaynarca Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinin verdiği iftar yemeği 7 Haziran Çarşamba akşamı Duduzar tesislerinde gerçekleştirildi.

Duduzar tesislerinde verilen iftar yemeğine katılanlar arasında; Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Emniyet Müdürü Alparslan Atasoy, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Yıldırım, İstanbul Esnaf Odaları Birliği Başkanı Temel Çoruh, Sancaktepe Sultanbeyli Esnaf Kefalet Başkanı Şenol Ata, Eski Milletvekillerinden Mahmut Dede, Pendik Esnaf Odası Başkanı Bilal Gündoğdu,Adalar-Kartal Esnaf Kefalet Başkanı Hamit Çiftçi, Yörük Türkmen Derneği Başkanı Faruk Şahin, Aygad Başkanı Aytekin Yaşar, Elazığlılar Dernek Başkanı Ömer İçmeli, Bilecikliler Derneği Başkanı Oktay Tepe, Gedik Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Beşinci, Pendik Mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra esnaflar yer aldı.
 

Pendik’in seçkin İş Adamlarından olan Hüsamettin Elçi’nin başkanlığını yaptığı Kaynarca Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinin verdiği iftar yemeği büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Esnafların ve protokolün ilgi gösterdiği iftar yemeğinde konuşan Elçi, Ahi Evran sofrasını gönül sofrasına dönüştürdüklerini belirtti.

İftar yemeğine gelen konukları kapıda karşılayan Kaynarca Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hüsamettin Elçi, yaptığı konuşmada son zamanlarda patlak veren Arap dünyasındaki krize de değinerek ihtiyaç duyulan birlik ve beraberliğin Ramazan ayı vesilesiyle artmasını diledi.



Kendisini şehrin aksakallısı olarak tanımlayan Elçi, kurdukları Ahi Evran sofrasını gönül dostlarıyla birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.






 

Geleneksel hale getirdikleri iftar yemeğine katılanlara da teşekkür eden Elçi, “Pendik’te bir ömür koştuk. Şehrin aksakallısı benim, yerimi ve konumumu çok iyi biliyorum” dedi. Hüsamettin Elçi konuşmasını şöyle sürdürdü; ”Bu gece o kadar çok şey söylemek istiyorum ki aslında şair o kadar güzel anlatmış ki sevdiğini ifade etmek için; Kars ve Ardahan’ı deler gözlerin. Bakıyorum belediye başkan yardımcısı bir tarafta, meclis üyelerim bir tarafta, Muhtarlarım diğer tarafta, Protokol filan kalmamış. Onun için benim gönlüme uymuş Duduzar. Müsaade ederseniz her birinize kardeşim diye hitap etmek istiyorum. Bana bu gün sizleri burada ağırlatmayı nasip eden Rabbime şükürler olsun “şeklinde konuştu.

Burası Ahi Evran sofrasıdır. Bilesiniz ki burada aç kalmakta mükâfattır. Ve bugünü bana paylaştırdığınız için bizlerin gönlünü yaptığınız için her birinize teşekkür ediyorum. Allah’ımdan sizinde gönlünüzü yapmasını diliyorum. Hakikaten böyle bir topluluğa böyle bir birlikteliğe ihtiyacımız var.

Dünya’da Müslüman ülkeleri çok zor durumda. Hep birlikte bu kardeşlerimize dua etmemiz gerekli. Zulüm gören ve yokluk, yoksulluk çeken, kimsesiz yetim kalanları Cenab-ı Hak muhafaza eylesin ”dedi.



 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2017, 14:06

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17