Garanti Bankası Teknoloji Kampüsü 3 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Pendik Tersane Kavşağı’nda inşa edilecek...

Garanti Bankası Teknoloji Kampüsü 3 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Pendik Tersane Kavşağı’nda inşa edilecek Garanti Bankası Teknoloji Kampüsü inşaatı için hafriyat çalışmaları sürüyor. Neredeyse dört futbol sahası büyüklüğündeki kampus hizmete girdiğinde 3 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Pendik Tersane Kavşağı’nda inşa edilecek Garanti Bankası OperasyonMerkezi Binası inşaatı için hafriyat çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 50 işçi, sondaj ve özel araçlarla binanın kurulacağı alanı inşa edilecek hale getirmek için çalışıyor. Yakın zamanda temeli atılarak inşaatına başlanacak Garanti Bankası Operasyon Merkezi Binası, iki katı zeminde olmak üzere toplam altı kattan oluşacak. Çevre düzenlemesinin de yapılması ile birlikte 3 bine yakın kişi burada işe başlayacak. 130 bin metrekarelik kapalı alanlı farklı işlevlerden oluşan kampus Pendik’in ekonomik ve sosyal hayatına katkıda bulunması bekleniyor.

Şahin; “Pendik’in en önemli yatırımlarından biri”

Belediye Başkanı Kenan Şahin, sürdürülen planlı ve programlı çalışmalarla Pendik’in her gün konuşulan, modern bir kent haline geldiğini belirtti. Pendik Belediyesinin en önemli sosyal çalışmalarından birinin de istihdama destek olduğunu ifade eden Başkan Şahin, kentteki otellerin, alışveriş merkezlerinin ve Sabiha Gökçen Havaalanı’nın bu açıdan çok önemli olduğunu vurguladı. Kampüsün Pendik’in en önemli yatırımlarından biri olduğunu vurgulayan Şahin, inşa sürecinin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için imkanlar dahilinde destek vereceklerini söyledi.

Kampüs ile ilgili ayrıntılar

-Kampüs üç ana bölümden oluşuyor:

-Yaklaşık 57.000 m2 açık ofis alanı, 17.500 m2’de bir araya gelen oditoryum, kafeterya gibi özel fonksiyonlar ile 95.500 m2 otopark, arşiv ve benzeri servis alanları.

-2014 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

-İnşaat alanı toplam 170 bin metrekare.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2011, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17