Eğitim-Bir Sen Yerel Basınla Kahvaltıda Buluştu

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Pendik Temsilciliğinin Yerel Basın mensuplarıyla düzenlediği ‘’Kahvaltılı Toplantı’’ Pendik Gülistan Sofrasında yapıldı.

Eğitim-Bir Sen Yerel Basınla Kahvaltıda Buluştu

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Başkanı Talat Yavuz Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını samimi bir şekilde cevapladı. Sohbet havası içinde geçen toplantıda konuşan Yavuz; ‘’Eğitim-Bir Sen olarak siz basın camiasına büyük önem veriyoruz. Toplumun dertlerini dile getirmede bize yardımcı olup sesimizi kamuoyuna sizler duyuruyorsunuz. Sizlerle olan iyi ilişkilerimizi devam ettirmek adına bu tür buluşmaları yapıyoruz’’ dedi.


Yerel Gazetelerin İmtiyaz Sahipleri ve Yazı İşleri Müdürlerinin (Başörtüsünden okul dönüşümlerine, yönetici atamalarından sendikal faaliyetlere kadar pek çok konudaki) sorularını cevapladı.


Yavuz, 10 Milyon İmza Kampanyası ile ilgili bir soruya şöyle cevap verdi; ‘’Biz bu konuda kamuoyundan büyük destek gördük. 10 Milyon İmza diye yola çıktık, 12 Milyon 300 imza topladık. Artık kamuoyu bir noktaya geldi. Bu sorunun çözülmesini istiyor’’ dedi.


Yönetici atamalarıyla ilgili bir soruya ise; ‘’Bürokraside hala bizim varlığımızı hazmedemeyen kafalar var. Düne kadar amirlerin iki dudağının arasında olan atamalar şimdi bir sisteme bağlandı. Sınav esası getirildi. Bir kuralı var. Okullardaki bize üye olan yöneticilerin sayısı 1/3 ini geçmez’’ dedi.


Diğer sendikalarla ilişki ve işbirliği konularındaki sorulara ise; ‘’Özlük haklarımızla ilgili ortak söylemler geliştirebiliriz. Ancak bazı temel haklarda diğer sendikaların farklı söylemleri oluşuyor. Mesela başörtüsü konusunda Eğitim Sen ‘Dinsel simgedir’ diyerek şiddetle bu temel insan hakkına karşı çıkıyor. Diğer sendika ‘devlet yasaklamışsa vardır bir hikmeti’ diyor. Farklı görüş açılarımız var’’ dedi.


Yavuz okul dönüşümleri ile ilgili bir soruyu da; ‘’Okul dönüşümleri gerçekten zor bir süreç. Bakanlık illere, iller ilçelere atıyor. İtina ile çalışılması gereken hassas bir konu ancak belli kriterlere bağlı hareket edilmediği için sıkıntılar yaşanıyor. İşin doğasından kaynaklanan bu sıkıntıları bazı çevreler başka amaçlar için kullanıyor. Bu zorlukların ardından,  pedagoji biliminin bütün doğrularını yok sayan çok farklı yaş gruplarından öğrencilerin aynı binada eğitim görmesi yanlışından kurtulmuş olacağız. Dönüşen okullardaki idareciler rotasyon süresinin sonuna kadar okullarında kalacak. Biz iyi bir çalışmayla eğitimin bütün taraflarını mağdur etmeden dönüşüm mümkün diyoruz. Bu zor sürece diğer sendikalarla ortak çalışmalar yaparak olumlu katkı sunmaya çalışıyoruz‘’ şeklinde cevapladı.


Eğitim-Bir Sen Pendik Temsilciliğinin düzenlediği toplantıya şu isimler katıldı; Duyuru Gazetesinden Ümit Kahyaoğlu ve Yaşar Şimşek, Pendik Gazetesinden Metin Yazıcı, İlçem Gazetesinden Aytekin Yaşar, Son Haber Gazetesinden Halil Topal, Yeni Ses Gazetesinden Fahrettin Uysal, Gerçek Bakış Gazetesinden Sedat Savaş, Yerel Hayat Gazetesinden Kubilkay Öztürk ve M. Nazım Telli, İstanbul Kent Haber Gazetesinden Halil Güler. Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Başkanı Talat Yavuz, Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Yadigar, Eğitim-Bir Sen Pendik Temsilcisi Metin Aktaş ve İlçe Yönetim Kurulundan Tahir Kaya katıldı. 
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17