Depremzede aileler Pendik'te misafir ediliyor. Kartal'da Tık yok! Nevşehir Oteli Bomboş yatıyor!

Depremzede aileler Pendik'te misafir ediliyor. Kartal'da Tık yok! Nevşehir Oteli Bomboş yatıyor!

Geçenlerde yaptığımız "Nevşehir Otelinde Depremzedeleri ağırlayalım" haberimize hiç bir yanıt gelmezken. Pendik Belediyesi insanlığı ve duyarlılığı ile örnek teşkil ederek, Kartal Belediyesi'ne ve diğer belediyelere fark attı.

Geçtiğimiz günlerde soğuktan Van'da depremzedeler'den ölenler oldu. Pendik Belediyesi bu olaya kayıtsız kalmadı.

Pendik Belediyesi Van’daki depremzedelerin yaralarını sarmak için başlattığı yardım seferberliğini sürdürüyor. Bölgedeki belediye ekipleri köylerdeki evlerin hasar durumu raporluyor, vatandaşlarla görüşüp ihtiyaç listesi hazırlayarak Pendik’teki yardım TIR’larını yönlendiriyor. Öte yandan Pendik’e gelen 10 depremzede aileye; başta psikolojik destek olmak üzere gıda ve giysi yardımı yapılıyor.

7.2’lik depremin ardından geçtiğimiz günlerde yaşanan 5.6’lık deprem, Van’daki depremzedeleri yaşam şartlarını daha da güçlendirdi. Ancak; bölgeye yapılan yardımlarla vatandaşların günlük ihtiyaçları bir nebze olsun karşılanmaya çalışılıyor. İlk depremden bu yana tüm imkanları ile yardım için seferber olan Pendik Belediyesi gıda, giysi, battaniye ve ısıtıcı gibi malzemelerle dolu  yardım TIR’ı göndermeye devam ediyor. Tüm malzemeler bölgedeki Pendik Belediyesi ekipleri aracılığı ile depremzedelere teslim ediliyor. Öte yandan merkezi hükümet de, Van’ın zarar gören ekonomisini düzeltmek için önemli girişimlerde bulunuyor. Esnafa 100 bin TL faizsiz kredinin yanında vergi ve prim borcu erteleme, ölenlerin yakınlarına  ve malul duruma düşenlere maaş bağlama gibi çalışmalara start verilmiş durumda.

Pendik’te 10 depremzede aile misafir ediliyor

Pendik Belediyesi yardım TIR’larının yanı sıra Van’dan Pendik’e gelen 10 depremzede aile için de hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Ailelere başta psikolojik destek olmak üzere gıda ve giysi yardımı yapılıyor. Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri durumu çok acil olan ve Pendik’te akrabası bulunan Van’lıları deprem bölgesinden getirmeye devam edeceklerini belirterek; “Pendiklilerin desteği ile birlikte depremzedelerin rahat ve konforlu bir hayat geçirmesini sağlamaya çalışıyoruz” diyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2011, 21:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17