Aygad'a Marmara Üniversitesi'nden Destek

Aygad'a Marmara Üniversitesi'nden Destek
banner46

Marmara Üniversitesi’nden yerel medyaya eğitim desteği

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve AYGAD işbirliği ile Anadolu Yakası’nda faaliyet gösteren yerel medya mensupları 1 ay süre ile eğitim alacaklar.

AYGAD başkanı Ümit Kahyaoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Şahin, Ömer Faruk GERÇEK ve Sedat Savaş, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yusuf DEVRAN’ı  makamında ziyaret ettiler.

AYGAD yönetiminin eğitim konusundaki talebine olumlu cevap veren Dekan Prof.Dr.Yusuf Devran, yerel medyaya her tülü desteği memnuniyetle vereceklerini kaydetti.

Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği Başkanı Ümit Kahyaoğlu’da yaptığı açıklamada, İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yusuf DEVRAN’a teşekkür etti.

Kahyaoğlu açıklamasında, “ Sayın Devran, üyelerimize eğitim talebimizi oldukça olumlu karşıladı. Hiç vakit geçirmeden gerekli tüm girişimleri daha ziyaretimiz esnasında gerçekleştirdi. Şahsımızda AYGAD’a gösterdiği yakınlık bizleri hususiyetle bahtiyar etti. Kendisine tüm üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Eminim ki bu eğitim çalışması gazeteci arkadaşlarımıza çok şeyler kazandıracak, ufuklarını açacaktır.”dedi.

Muhtemelen İstanbul Ticaret Odası’nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan eğitim çalışması haftada 3 gün olmak üzere bir ay devam edecek. Yoğunlaştırılmış programda temel gazetecilik bilgilerinin yanı sıra, ekonomi gazeteciliği, reklamcılık ve internet medyası konularında da eğitim verilecek.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NİN ÇEHRESİ  DEĞİŞTİ

Fakülteye Yeditepe Ünivesitesi’nden gelen Dekan Yusuf Devran, kısa sürede oldukça önemli işlere imza atmış. İletişim fakültesi öğrencilerinin daha donanımlı olmaları noktasında, fakülte bünyesinde bir medya merkezi oluşturulmuş. Bu merkezde öğrenciller, görsel medya alanında pratik yapıyorlar. Televizyon, radyo ve internet yayıncılığı yapıyorlar. Merkezde faaliyet gösteren öğrencilere aylık 240 TL ücret ödeniyor. Bu sayede öğrenciler hem harçlıklarını çıkarıyorlar, hemde teoride gördükleri derslerin pratiğini yapma şansını elde ediyorlar.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2012, 07:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17