ORTAK PAYDADA BULUŞMAK!

Son günler ’de gündemi meşgul eden ve meşguliyet derecesi fevkalade mühim olan çözüm süreci bayağı bir şekil aldı kısa süre içerisinde. Kimi çevrelerin beklediği kışkırtmalarda gerçekleşmedi şu ana kadar, umarım ki gerçekleşmez.

Yıllardır ülkemizin kangren olmuş bir sorunu için tünelin sonundaki ışığın gözükmesi gibi bir sevinç kapladı içimizi. Artık binlerce vatan evladının kanını canını verdiği bu savaş ve çatışma ortamı son bulmalı ve her şey demokratik ortamlarda çözüme kavuşmalı. Zaten Kürt vatandaşlarımızın ana dilde savunma hakkından tutunda seçmeli Kürtçe dersine kadar istedikleri birçok bireysel hakları verildi, bunları görmezden gelip başka türlü isteklere ( federal yapı, bölünme gibi vs. ) taviz vermeyecek onurlu Kürt kardeşlerimizin bu çözüm sürecini nihayete kavuşturacaklarından hiç şüphemiz yok.

Yıllardır ülkemizin ayağında pranga olan bu sorunun nihayete ermemesi için bir neden yok aslında bizi ortak paydada buluşturacak ‘’ İSLAM ’’ dini bu kilitli prangaları çözecek anahtar aslında, Yüce yaratıcının bizi renk ırk ayrımı yapmadan yaratması ve bizden sadece takvada üstünlük istemesi çözümün şifreleridir aslında. Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Boşnak hatta Ermeni’sin bile demeden İslam’ın hoş görüsüne sığınarak bütün tabular yıkılabilir, Kürt kardeşlerimiz ’de bu vatan toprakları için düşmana karşı omuz omuza mücadele etti Türk kardeşleriyle, bu omuz omuza mücadeleyi gerçekleştiren unsurebetteki Allah’ın kâfire karşı vatanınızı namusunuzu koruyun emrinden başka bir şey olamaz.


Evet, ülkemizin % 99’u Müslüman diyorsak ve yaşadığımız din ırkçılık ve aşırılık ( Allah hiç bir şeyde aşırılığı sevmez milli düzene kafa tutmak ve kendi Müslüman kardeşine küresel güçlerin tezgâhına girerek kurşun sıkmak bir aşırılıktır bence ) gibi şeyleri yasaklamışsa bu çözümün şifreleri ‘’ İSLAM’DA ‘’ ortak paydada buluşmakta geçer bence, kalın sağlıcakla…

YORUM EKLE

banner17