İstanbul Yörük ve Türkmenler Derneği'nden Altınok Öz'e Ziyaret

Kartal Atalar Ek binasında, Başkanlık...

İstanbul Yörük ve Türkmenler Derneği'nden Altınok Öz'e Ziyaret
banner46

Kartal Atalar Ek binasında, Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyaret samimi bir ortamda gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Faruk ŞAHİN "Kartal'da ilk ziyaretimizi belediyemize gerçekleştirdik. Merkezi Hamam Sokak'ta bulunan derneğimize aslında bir anlamda da dernekler birliği diyebiliriz. Yönetim kurulumuzda farklı illerden yöneticilerimiz mevcut diyerek yönetim kurulu üyeleri kendileriniz tanıttılar." dedi.

İsmail Büyükkayıkçı İstanbul Sinop Dernekler Federasyonunda Teşkilat Başkanı, Mehmet ÇETİNKAYA Eskişehir Dernekleri Federasyon Başkanı(Esder), Ali DİKTAŞ Erzincan Uludere Köyü kurucusu ve Karaca Ahmet Dergâhı yöneticisi, Enver UÇAR Balıkesir Manyas ilçesi yöneticisi, Hüseyin ÖZKUL Kayserililer Derneği Kurucusu gibi kendi illeri ile ilgili derneklerinde de faaliyet gösterdiklerini belirttiler

Başkan Faruk ŞAHİN "Burada bulunan Yönetici arkadaşlarım gibi, burada şuan olamayan yönetimde bulunan bir çok arkadaşım kendi illerinin yönetimlerinde bulunan ya da bulunmuş arkadaşlarımız. Afyon, Bursa, Gaziantep, Urfa, Osmaneli, Giresun, Muş vb. illerin yönetimlerinde bulunan arkadaşlarımız mevcut.  Hedefimiz tüm Türkiye’yi kucaklayan bir oluşum oluşturmak." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Başkan ÖZ "Böyle bir oluşum olmasından son derece memnun oldum, Kartal'da yapılacak Yörük ve Türkmen Kültürünü tanıtmak ve yaşatmak adına yapacağınız her türlü etkinlikte yanınızdayım diyerek destek sözü verdi.

Bilecik Söğüt'te 731. Yapılacak olan ‘ERTUGRULGAZİYİ ANMA ve YÖRÜK BAYRAMI etkinliklerine (EYLÜL ayının 07, 08, 09 tarihlerinde) davet edilen ÖZ "Zamanımız müsait olursa gelmekten mutlu olurum" dedi.

Kendisine Yörüklerin dostluk sembolü olan Keyfiye(Poşu)  hediye edilerek Başkanı dernek merkezine beklediklerini belirttiler. Samimi bir ortamda geçen sohbetten sonra ayrılındı.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2012, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17