Yavuz, "Bakanlığımızın Sendikamızı dinlemesi ülkemizin menfaatinedir."

Eğitim Bir Sen 4 nolu Şubesi, Pendik Gülistan Sofrasında basın ile bir araya geldi.

Yavuz, "Bakanlığımızın Sendikamızı dinlemesi ülkemizin menfaatinedir."

Toplantıda Memur-Sen İl Başkanı Talat Yavuz,  Basın ve iletişimden sorumlu Başkan yardımcısı Ali Yılmaz, Teşkilatlanmdan sorumlu Başkan yardımcısı Bilal Duran, Kartal İlçe Temsilcisi Güven Yıldız, Tuzla İlçe Temsilcisi Metin Çangır hazır bulundular.

-

-

Memur Sen Başkanı Talat Yavuz, "2022-2023 Eğitim Öğretim yılı başlangıcı sebebiyle gerek sendikal gündemlerimiz gerekse okullarımızın ve öğretmenlerimizin sorunlarını konuşmak istediğimiz toplantımıza katılan herkese teşekkür ederiz.

-

-
Ülkemizde son dönemde yaşanan enflasyon gerçeği eğitim çalışanlarını fazlasıyla zorlamaktadır. Özellikle İstanbul gibi pahalı ve büyük bir şehirde kamu hizmeti sunan görevliler artık en temel insani ihtiyaçları bile karşılamak konusunda zorlanmakta her geçen gün daha fazla kemer sıkmaya mecbur kalmaktadır. Artan konut ve kira fiyatları temel problem olmaktadır. İlimşze bu dönem atanan 10 bin öğretmen arkadaşımız yaklaşık 8 bin 5 yüz TL. maaşla göreve başlamakta ancak 5-6 bin tl atında neredeyse kiralık daire bulunamamaktadır. Devletimizin özellikle büyük şehirlerde kamu hizmeti yapan memurlarımız için çözüm üretmesi zaruridir.
Bilindiği üzere iki yılda bir toplu sözleşme yapılmaktadır.
2023 ağustos ayında yapılacak toplu sözleşmeye giderken kamu görevlilerin beklentileri iyi anlaşılması ve ivedilikle çözüm bulunması gerekmektedir.
Tüm bu zor koşullarda eğitim bir sen olarak teşkilat çalışmalarımız aralıksız sürmekte ve üyelerimiz ve tüm memurlar için çözümler üretmeye devam etmekteyiz.
Tüzüğümüz gereği 4 yılda bir yapılan genel kurul sürecine şubemiz girmiş bulunmaktadır. Bizlerde doğal süreç içinde sendikal çalışmalarımıza devam edecek ve üyelerimizin desteğini tekrar alarak görevimize devam etmek azmindeyiz.
Okullarımızın açıldığı bu süreçte , güvenlik ,personel ve bütçe konularında adımlar alsada hala çözümsüzlükler daha büyük boyuttadır. Milli eğitim bakanlığımızın sendikamızın sesine kulak vererek okullarda yaşanan sorunların çözümü için bizleri dinlemesi ülkemiz menfaatinedir. Sahanın sesi onlara yardımcı olacaktır.


Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili yaptığımız öneri ve eleştirilere yeteri kadar önem verilmemesi bugün büyük bir memnuniyetsizlik olarak bakanlığımızın önündedir. Bizler öğretmenlerimiz için uygun görülen sınav ve eğitim süreçlerinin ne kadar üstün körü ve plansız olduğunu üzülerek görmekteyiz. Memnuniyet sağlamak için sınav ısrarından vazgeçilmeli ve meslek kanunu güncellenmelidir. Bu güncelleme sürecide bizlerin katkısına ve eleştirisine açık olmalıdır.


Katılım gösteren tüm basın kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz." Diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2022, 22:13

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17