Talat Yavuz '’Sendikamız, 300 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük sendikasıdır'

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube 5. Olağan Kongresinde mevcut şube başkanı Talat Yavuz yeniden seçildi.

Talat Yavuz '’Sendikamız, 300 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük sendikasıdır'
Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube 5. Olağan Kongresinde mevcut şube başkanı Talat Yavuz yeniden seçildi.



İstanbul-Pendik Atatürk Kültür Merkezinde yapılan Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube 5. Olağan Kongresine davetli olarak Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, İstanbul 3 No.lu Şube Başkanı Erol Ermiş, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ali Reisoğlu, Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Eren, Kartal AK-PARTİ İlçe Başkanı Muhammed Mehdi Akman, çok sayıda şube müdürü kurum yöneticileri ve eğitim çalışanları katıldı.



Kongre Salonunda konuşan Yavuz; ‘’Sendikal mücadelemize şimdiye kadar emek veren, kurucu genel başkanımız, çağın soylu adamı, merhum Mehmet Akif İnan hocamız başta olmak üzere ahiret’e irtihal eden tüm emektarları rahmet, minnet ve şükranla anıyorum’’ diyerek sözlerine başladı.



Yavuz konuşmasına ‘’İnsanlık tarihi bir hak arama ve var olma mücadelesinin adıdır. İnsanlığa insan olduğunu hatırlatan bir inancın, üç kıtaya adaletle hükmetmiş bir medeniyetin temsilcileri olarak; yüzümüzün döndürülmeye çalışıldığı batı medeniyeti, bize gözyaşı ve ıstıraptan başka bir şey vermedi. Geri kalmışlığımıza, batıyı taklit etme çaresini üretenlerin biçtiği elbise, milletimize dar gelince, geriye baskı ve korkular üzerine kurulan, insan hak ve hürriyetlerini kısıtlayan köhne bir sistem kaldı. Millet olarak zor günler yaşadık. Bizi biz yapan, bizi bir arada tutan ortak değerlerimiz hedef alındı. Tarihimizle aramıza engeller örüldü. Gücü elinde tutanlar, sahip oldukları ayrıcalıkları koruyabilmek için, akıl ve insaf sınırlarını zorlayan uygulamalar yaptı. Okullarımız kapandı, nesiller harcandı’’ şeklinde devam etti.



Yavuz ‘’Sendikamız, 300 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük sendikası ve Genel Yetkili Sendika unvanıyla, Türkiye genelinde 5. Olağan Genel Kurul sürecini yaşıyor. Biz, İstanbul 4 No’lu Şube olarak, 5.300 üye sayımızla, alanımızda hem yetkili hem de etkiliyiz. Geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde şubemizde üye sayımızı 2.600’dan 5.300’e çıkararak yüzde yüz artış sağladık. Ben bu vesileyle gecesini gündüzüne katan, adanmışlık örneği ile Eğitim-Bir-Sen ailesini güçlü kılmak için ter döken, emekleri ve fedakârlıkları karşısında saygıyla eğildiğim bütün arkadaşlarıma, ilçe ve işyeri temsilcilerimize, bütün üyelerimize teşekkürlerimi iletiyorum’’ dedi.



Yavuz konuşmasını ‘’Kamu çalışanlarının güçlü sesi, kazanımların adresi olan sendikamız, yeni dönemde daha da güçlenecek, 2015’te Türkiye genelinde 350 bin üye sayısına, şubemizde ise en az 6.500 üyeye ulaşacaktır. Bu kutlu mücadelenin kahramanları olan sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Mesuliyetimiz ve yükümüz ağırdır. Aydınlık yarınlarımızı beraber inşa edeceğimiz dava arkadaşlarımız olan sizlerle her zorluğu birlikte aşacağımıza olan inancım tamdır. 



Bizleri bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan çok kıymetli protokole, misafirlerimize şükranlarımı sunuyor, yeni dönemi iradesiyle şekillendirecek olan delegasyona güveniyor, kendimizi size, sizleri Allah’a emanet ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum’’ diyerek tamamladı.







Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 23:50

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17