Talat YAVUZ' ''Kürsü şehveti aklını başından almış''

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat YAVUZ'dan açıklama geldi.

Talat YAVUZ' ''Kürsü şehveti aklını başından almış''
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat YAVUZ gazetemize gönderdiği yazılı metinde;


Son yıllarda ülkemizde kürsüden atılan nutuklar çok konuşulur oldu. Karşısında devlet erkânından birilerini gören konuşmacı, açıyor ağzını yumuyor gözünü. Adli yıl açılışları, yüksek mahkeme kuruluş yıldönümleri derken artık sıradan bir sempozyumda bile bu nezaketsizliklerle karşılaşıyoruz.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin düzenlediği, Geleneksel Eğitim Sempozyumunda konuşan Prof. Dr. Üstün Dökmen; “Ülkemde, ya bilgide ya da ölçme değerlendirmede hata var. Herkesin din dersi 5’tir. Ama bunca hırsız uğursuz nereden çıkıyor?” gibi tutarsız ve basit bir tavrı, nezaketiyle tanınan Milli Eğitim Bakanının karşısında sergiliyor. Bu yetmezmiş gibi kapanış konuşmasında “Üstün Dökmen’e bu konuşmayı yakıştıramadık, kürsü şehvetine kapıldı.” diyen Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’ye tepki veriyor ve kürsüye yürüyor. Dökmen’in verdiği tepki çok ilginç, “Eleştiriye açık değillerse eğitimci de değiller.” Bu efendiler için eleştirme hakkı sadece kendilerine tanınmış bir haktır, genel müdürün tepkisi eleştiri değildir. Onlar eleştirilemezler çünkü kaba ve görgüsüz davranmak onların en doğal haklarıdır.
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’yi, hakkı haykıran tavrından dolayı kutlarken asıl ürpermemiz gereken konunun, bir profesörün cahilliği olduğu gerçeğini unutmayalım. Nasıl oluyor da bir profesör, ülkesinde en çok tartışılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinde, dindarlığın ve ahlak düzeyinin değil bilginin ölçüldüğünü bilmiyor? Hâlbuki eğitimin en temel kavramları olan bilgi basamağı, beceri ve davranış basamağı, eğitim fakültelerinin ilk derslerinde öğretiliyor. 

Eğitim, kendi doğruları içinde kendi dinamikleriyle tartışılır, siyaset ise bambaşka bir alandır. Konuştuğunuz yer ve konuya göre donanımınız elveriyorsa katkı sunarsınız değilse küçücük bir eleştiride kendinizi kaybedersiniz. Bir garip ülkeyiz ki aklını kiraya vermiş yargıçları kürsüden konuşur, bilim adamı diye kürsüye buyur edilenleri sokak diliyle siyaset yapar. Prof. Dr. Üstün DÖKMEN bu tavrıyla, değerli görüşleri olan saygın bir konuşmacı gibi değil kendini fark ettirmek için konuşmacıya ayakkabısını fırlatan bir eylemci gibi basit davranmıştır.  

Talat YAVUZ

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı
 
Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 22:41

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17