Süleyman Şah Üniversitesi yeni kampüsü Tuzla'da

Süleyman Şah Üniversitesi, 4 yıllık lisans bölümlerini Tuzla Orhanlı’daki Leyla Dumankaya kampüsüne taşıdı.

Süleyman Şah Üniversitesi yeni kampüsü Tuzla'da
banner46

Türkiye’nin ilk ‘Sosyal Bilimler’ üniversitesi olan Süleyman Şah Üniversitesi, Tuzla Orhanlı’da son teknoloji ile inşa edilen Leyla Dumankaya Kampüsü’ne taşındı.


Şu anda iki ‘Akıllı blok’ ta hizmet veren üniversite bünyesinde 300 kişilik konferans salonu ve 160 kişilik sinema salonu öğrencilerin hizmetinde. Yine bu iki blokta 18 derslik ve büyük bir kütüphane mevcut.

 

Leyla Dumankaya kampüsü tamamlandığında 111 adet dersliğe, 142 bin metrekare kapalı alana, 24 bin metrekare yeşil alana, 2 bin 800 kişilik yemekhaneye, 234 kişilik bir yurda ve 126 kişilik bir butik otele sahip olacak. Yapımı devam eden kompleksler arasında seminer salonu, fuaye alanı, 1 futbol sahası, 3 açık basketbol sahası, aletli jimnastik salonu ve 2 squash salonu var.

 

Süleyman Şah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Dumankaya, yeni kampüsle ilgili şu bilgileri verdi: “ Bu yıl faaliyete başladığımız ve aynı zamanda inşaatı devam eden kampüsümüz , yeşilin hakim olduğu bir peyzajla düzenlenirken , binaların tamamı akıllı bina özelliğine sahip olacak . Yerleşkemiz hem son teknoloji ile donatılmış bir üniversite, hem de butik bir oteli de bünyesinde barındıracak bir yaşam alanı özelliği taşıyacak.”

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 09:50

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17